fredag 23 december 2011

Falskt eller sant?


Finns det något mera aktuellt än oärlighet och lögner?! Överallt, i alla sammanhang möter man oärlighet! Girighet, pengar, och att framstå som bättre än man egentligen är eller att man har gjort något som man inte borde, är orsak till oärlighet i de flesta fall. Är frustrerad och känner att jag måste få ur mig lite här. Är så innerligt trött på all falskhet!!


Otrohet, falska bilder, snatteri, stöld (att ta något som tillhör någon annan är ju faktiskt också falskt och oärligt och sedan påstå att det är ens eget), falska Cv:n, falska legitimationer, skattefuska, falska fakturor, kunder som inte betalar. Ja det sista har jag faktiskt varit med om ett par gånger sedan butiken startade och alldeles nyligen :((   Fy och usch!! för sådant. Det gör mig SÅ ARG, besviken och ledsen! Listan kan dessvärre göras hur lång som helst på oärligheter!


Det är så oerhört trist och ledsamt. Jag tycker det är RIKTIGT FEGT att vara oärlig, att ljuga, hitta på och även "små vita lögner" är falskhet, men de flesta tycker inte att det är så farligt. Men var går gränsen för "vita lögner"? Vem bestämmer det, vem vet svaret på det?


Att ta efter någons blogginlägg och låtsas att det är de själva som skrivit allt eller att inte respektera upphovsrätten. Det kan även gälla upphovsrätten till ett mönster; att säga att det är man själv som hittat på ett mönster, är falskt! Vet till och med en butik som på min fråga om de hade egna mönster svarade:  "...vi letar mönster lite här och där, från böcker, tidningar och säljer som våra" Va!!?? Har ni hört???

Falskhet och lögner förekommer inom alla samhällsklasser, kulturer, bland alla slags människor, myndigheter, bland kungligheter, ja överallt.

Gör ett tankeexperiment. Tänk dig att människor är helt ärliga överallt. (Då menar jag inte att du måste säga något som sårar någon, utan tex istället för att säga att maten inte var så god, kan man säga på ett annat sätt men vara vänlig och uppriktig ändå. Tex säga att du har smakat det som var mycket sämre eller liknande om man nu måste säga något alls). Föreställ dig det för en minut. Hur skulle världen/samhället se ut då?

Tänk bara om det var ärlighet inom ETT ENDA område; att alla betalade sin skatt. Så mycket mera pengar det skulle bli till äldrevård, skola,sjukvård m.m!! Så annorlunda det samhället skulle vara! Och tänk då inom ALLA områden. Det skulle vara en helt annan värld då  :)  Nåväl, det är ett önsketänkande i denna världen, jag vet.

Så, nu har jag gnällt färdigt. Ha nu riktigt skön ledighet under julen!

/Lilli


10 kommentarer:

 1. Ett mycket bra inlägg.
  God Jul1
  Annika

  SvaraRadera
 2. Håller fullständigt med dig.....och jag ser bloggar som lägger ut bilder, men skriver inte varifrån de hämtat bilderna. Man "låtsas" avsiktligt eller oavsiktligt, att man själv tillverkat sakerna.
  Man kanske tänker att det är upp till läsaren att "förstå" att bilderna kommer någon annanstans ifrån (usch säger jag för det).

  Det där med falska fakturor är förskräckligt! Upplever också som att ärlighet på arbetsplatser har luckrats upp också. Kan man ta sig fram på lögner så är det "okey" där också...nä fy säger jag också till allt sådant.

  Önskar dig en skön helg och julefrid!

  SvaraRadera
 3. Det gör nästan ont att tänka på hur långt vi är från det där ärliga samhället där nästan alla skulle få det bättre. Utom själva storskojarna...

  Önskar också dig en god jul!

  SvaraRadera
 4. Håller med dig! (man måste få gnälla lite tycker jag)

  GOD JUL på dig. Kram Birgit

  SvaraRadera
 5. I bland behöver man bara gnälla av sig lite... det gör jag med. Om jag får önska mig en sak av tomten så önskar jag mig att folk vågar vara mer raka och ärliga, utan att för den delen vara elaka.

  Önskar dig en fin jul ute vid kusten! :)

  SvaraRadera
 6. Men usch för att bete sig så!!! En riktigt god jul önskar jag dig i alla fall!

  SvaraRadera
 7. Jag håller verkligen med dig. Vi människor krånglar till det rätt mycket för oss. Det borde kunna vara enklare.
  Kanske kan julen få några att tänka om? Man kan hoppas...

  Jag önskar dig och din familj en riktigt GOD JUL!

  SvaraRadera
 8. Ja, jag håller med dig. Tråkigt att det ska finnas så mycket faskheter i vår värld.
  Önskar dig en riktigt lugn och Fridfull Jul!
  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
 9. Håller med dej. Men jag vill önska dej en riktigt GOD JUL och att du får njuta av ledigheten.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 10. Ja, ibland undrar man hur människor tänker. Men jag väljer att fokusera på de som är fina, ärliga och sprider kärlek. God jul!

  SvaraRadera