söndag 18 december 2011

En söt liten........väska köpte jag från Annelis hantverk för några veckor sedan. Visst är den fin och tyget är så gulligt med rosa blommor på den svarta botten. Den har dragkedja, är välsydd i bomullstyg med foder. Den kan jag ha till att förvara och ta med mitt brickvävset i, ha en liten stickning i eller ha små stick-eller vävtillbehör. Ja eller till mindre prylar i badrummet eller till vad som helst faktiskt. En bra prylväska med andra ord :)
Anelias hantverk har en hel del söta små väskor och annat fint. Ta en titt, så får du se :)


I slutet på veckan var jag och hälsade på min kära gamla moster, 88 år, hon som var så väldigt dålig i somras. Hon bor numera på ett äldreboende i Göteborg i Caremas regi. Ja Carema har ni hört talas om, tror jag helt säkert. Vi har faktiskt bara positiva erfarenheter, som jag nu delar med mig lite av här. För min mosters del har allt fungerat bra och hon trivs fint. Moster är helt klar och redig och hon tycker att personalen är så rara. Även vi anhöriga märker att hon trivs (hon har blivit piggare och gladare), och att personalen är bra. Imorgon ska alla på boendet åka till Jul-Liseberg. Det ser Moster fram emot, så jag hoppas verkligen att det blir skapligt väder och att det inte blir så blåsigt eller ösregn. De av personalen som är lediga går in och följer med pensionärerna, så att det hela kan genomföras. Väldigt fint tycker jag!


När jag var liten trodde jag att min moster hette Moster, att det var ett namn, för vi sade alltid bara moster. Så jag kallar henne fortfarande Moster enbart, ifall någon undrade varför jag titulerar henne. Det är ju ovanligt idag. Så kan det bli :)

Ha nu en bra vecka, utan stress, hoppas jag.

/Lilli.7 kommentarer:

 1. Tack!
  Så roligt att du fick så bra användning för den!
  Så bra att din moster trivs på sitt boende och att de får besöka vackra jul-Liseberg.
  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
 2. Visst är det så, man läser med stigande panik om misären på äldreboendena men det är nog väldigt olika. Förfärligt bara för dem som råkar illa ut, skönt att allt går bra för Moster. (Fint namn, tycker jag, själv femfaldig moster!)

  SvaraRadera
 3. Vad bra att hon trivs och så kul att dom ska ut på tur! Fint att du också framhåller något av det positiva nu som det är mest negativitet i pressen..
  Så söt väska, och användbar tycks den också. Brickbandsvävnad jag, det var länge sen dom var framme.. så synd. Men nu för jul blir det inte mer tid till sånt.
  Ha en fin avslutning på 4.e advent :)

  SvaraRadera
 4. Tack de tycks vara omtyckta av alla och de är mycket enkla.


  vara

  SvaraRadera
 5. Har sett hennes verk, de är verkligen jättefina.
  Tänkte på det där med moster, själv har jag ju aldrig haft nån, men lilla Charlie kallar alla sina mostrar just moster och så namnet, jag brukar skratta lite åt det för det låter så sött och så tänkte jag ju på det där också att han tror säkert de heter moster.
  Ha en fin vecka.

  SvaraRadera
 6. Ler lite åt moster, jag kallade en kvinna tant X fram till sista gången jag såg henne. Det var så man presenterade henne för mig och då fortsatte jag... :)

  SvaraRadera
 7. Oj en så fin liten "väska".

  Kram Birgit

  SvaraRadera