lördag 14 april 2012

Cerice- och lilamelerat...


Till sockorna i Fame Trend (i inlägget nedan) gick det åt ca 70g garn (1 par stora damsockor) och jag fick alltså ca 30g över. Det skulle kanske räcka till ett passande pannband. Ville ha något mönster i det "enfärgade melerade" garnet, så det blev ett flätmönster från Drops som jag ändrade lite på, så det passade mig. På varje sida är det 2 räta kantmaskor på varje varv. Det gör att bandet liksom viks av sig själv mot avigsidan. Vet inte än om jag gillar det riktigt eller ej. Det kan jag nog blocka bort.......Om 30g inte räcker, så tänkte jag sy fast lite resår i pannbandet, baktill i nacken. Det syns ju inte för håret i så fall :)                                                                                                                                                         


Har stickat 37 cm hittills och enligt mitt tjocka huvud (hi,hi) måste bandet vara ca 57cm. Så jag hoppas att garnet ska räcka till ytterligare 20cm :) Annars, som sagt.....


Den 10/4 såg vi den lilla söta grå/vita sädesärlan!! En flyttfågel eller vårfågel som kommer i april. Oh, så härligt att se den och dess vippande stjärt när den "spankulerar" omkring på gräset, i trädgården och pickar upp något ätbart.


Ha en skön helg, alla!

/Lilli.

5 kommentarer:

 1. Men visst har du garn till 20 cm där? Eller? Det är alltid så spännande... Fint blir det i alla fall och den där kanten lägger sig nog rätt när det kommer på huvudet!
  Trevlig lördagskväll!

  SvaraRadera
 2. Så fint det blir och du, sticka nån cm kortare för det tänjer sig och du slipper oroa dig för garnet.

  SvaraRadera
 3. Jag såg också sädesärlan i förra veckan o blev så glad!
  Tar du dig möjligen förbi Nordön el så någon gång så kunde vi ta en fika o prata garn? Jag håller ofta till vid min båt där när vädret blir varmare.
  Ha det härligt på din fina ö!

  SvaraRadera
 4. Gillar ditt fina pannband med den fina flätan!

  SvaraRadera
 5. Vad läckert pannbandet kommer att bli med det fina flätmönstret.

  Kram Birgit

  SvaraRadera