måndag 5 mars 2012

Inte bara vacker.....




....att ha i bokhyllan, är denna bok, Bonniers stora bok om stickning. Nej, den är också mycket bra att använda sig av i sin stickning! Den är mycket omfattande, men inte heltäckande. Sällan är något 100%, men nästan. Boken är skriven på engelska och utgiven i England och översatt till svenska. Men Bonniers stora bok om stickning är utmärkt att ha i hyllan att tillgå som uppslagsbok eller för att utveckla sin stickning. Det finns mängder med olika flätor, hål-och spetsmönster m.m. Tycker att boken absolut är värt sitt pris.



Kan ge er en liten vårrapport här från västkusten. Igår när vi gick i skogen såg vi blommande blåsippor och svalört på långa stjälkar!! Så fantastiskt det är med vilda blommor som sträcker sig upp när dagsljuset blir längre och solen värmer. Vi såg dem igår, men de måste ha funnits där sedan några dagar tillbaka :) Nu väntar vi på "källen" som är det bohuslänska namnet här på strandskatan, som alltid kommer, varje år runt 6 mars. Ja, faktiskt! En del flyttfåglar kan vara väldigt punktliga :) Den hörs också med sitt karaktäristiska "skriande" och syns när den flyger alldeles över havsytan ibland. Det är så härligt läte! Så vårlikt härute!


Ha en bra vecka nu

/Lilli.





2 kommentarer:

  1. Ah, vårtecken! Så man längtar efter dem!

    Så, boken är bra? Kanske att man skulle ha, den då. Mamma hade någon sådan där totalbok när hon vävde, allt gick att slå upp i den.

    SvaraRadera
  2. Härlig färg på garnet.

    Kram Birgit

    SvaraRadera