lördag 3 december 2011

En fröjd att sticka med.....






 .....är detta lilla oansenliga mohairgarnsystan på 30g med 50% mohair och 50% ull från Ice Yarns. Det är väldigt drygt och svagt melerat i rosa och fjäderlätt. Det är en fröjd att sticka med och det blir skirt och, som sagt, fjäderlätt. Och stickningen förhöjs av de rosa Spectra Flair Acrylic stickspetsarna från Knit Pro som jag gillar skarpt :) Det passar så fint till det skira rosa garnet. Och de söta stickmarkörerna är toppenbra! En av dem syns på bilden.



Däremot är stickmönstret till axelvärmaren/stolan undermånligt. Det saknas en del anvisningar. Inget för nybörjare alltså! Köpte mönstret för 45 kr av en stickdesigner och, kanske därför, var mina förväntningar högre på mönstret. Men där ser man.....



Idag är det återigen hård kuling, upp till ca 18m/sekund, regn och milt för årstiden med + 7 grader. Vågorna på havet går höga och vräker sig in mot stranden och klipporna. Våra fönsterrutor är fulla av salt från havet som lägger sig som en hinna på fönstrena. Men jag har hellre det här ändå, än svinkallt och is faktiskt :)


Vid stormen förra veckan gick allt bara bra. Inga materiella skador här i alla fall. Ha en bra helg, alla, trots ruskväder!

/Lilli.









5 kommentarer:

  1. Ja det var verkligen vacker fjäderlätt stickning!
    Här har vi haft en solig vacker dag med plus tre grader.
    Ha det gott!
    Anneli

    SvaraRadera
  2. Usch vilket blåsväder vi har. Ha en fin kväll.
    Kram Agneta

    SvaraRadera
  3. oj vilket garn - det skulle nog mina flickebarnbarn gilla ....jååååååååååsa (=rosa)
    ;-))

    men huvva att det stormar så hos dig. Här är det ett ihärdigt regn som yr omkring...

    SvaraRadera
  4. Stickningen ser skir o vacker ut.

    Kram Birgit

    SvaraRadera
  5. Ha en fin tredje advent.
    Kram Agneta

    SvaraRadera