tisdag 15 november 2011

Ett vackert garn..
  ....MEN så otroligt besvärligt att sticka med!! Detta är ett indiskt silkegarn (Observera att det EJ är det silkegarnet som finns i emlina.se butiken) som jag inhandlade till mig själv, på Vävmässan 2011 i Borås av en känd stick-och vävdesigner. Blev väldigt besviken på detta garn. Det delar, trasslar och hakar upp sig på mina händer och vad det nu än vara må!! Det är alltså ett stickgarn, men är helt bedrövligt svårt att sticka med. Jag blev rent förtvivlad när jag satt med stickningen och försökte få till maskorna.

Så här ser garnet ut bara jag kommit när det på minsta sätt med min händer, vilket man ju måste när man ska sticka med det. Jämför den översta med den undre garnbiten på de båda bilderna. Ser ni så tussigt det blir!! Helt hopplöst! Garnet går isär. Detta garn rekommenderar jag INTE! Det slutade med att jag försökt repa upp det lilla jag stickat, men det gick inte. Jag fick KLIPPA av garnet från stickan. Usch, säger jag bara! VARNING för detta garn!

Nu får jag tänka ut ett annat passande garn att sticka den fina stolan/axelvärmaren med. Hm.....kanske något mohairgarn i stället, får se.....


/Lilli

10 kommentarer:

 1. Usch vad tråkigt! Alltid trist när produkter inte håller måtten och ger en dåliga förväntningar.

  Själv har jag nyligen slutfört en barnjumper från DROPS design, men ALDRIG MER att jag stickar efter ett mönster som man skall klippa upp i stickningen i!

  SvaraRadera
 2. Men så tråkigt med ett garn som inte går att använda. Det ser ju så otroligt vackert ut i sin härva.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Eländigt garn, det är därför min svergiedräkt ligger och inte är färdigbroderat, det samma händer med broderitråden som också är silke. Vad ska man göra? olja in händerna?
  Ta ett annat garn du :)

  SvaraRadera
 4. Jag tänkte nästan det när jag såg det på bilden. Trist för det garnet har jag sett på flera ställen så det är tur att du varnar så man inte går på att köpa eländet.

  SvaraRadera
 5. Åh, så synd, det ser ju underbart ut men fy och sitta och kämpa med varje maska...

  SvaraRadera
 6. Så trist när det blir sådär för garnet såg fint ut! Stickning ska va en njutning inte ett enda trassel!
  Miastickar

  SvaraRadera
 7. Vad tråkigt när man köper ett så vackert garn när det inte funkar att sticka med det. Vilken fin färg det har också.
  Men du kanske kan använda det till något annat.
  Prova i väven.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 8. Som sagt, vackert men jag skulle bli galen! ;)

  SvaraRadera
 9. Fy vilken besvikelse på ett garn med så vacker lyster :(

  SvaraRadera