fredag 5 augusti 2011

Sommarhatt stickad av.......bambugarn.


Är åter i hetluften :) efter drygt en veckas uppehåll i bloggandet! Under tiden har jag haft en liten lillsemester och därefter har vi fortsatt att röja och tömma min mosters lägenhet. (Moster har flyttat alltså) Hon har inga barn så jag är närmast anhörig, förutom min mamma då. Men mamma är 85 år, så hon orkar inte med att tömma lägenheten förstås. Det är minsann inte gjort på bara en dag!! Oj, oj vad saker man kan samla på sig under ett liv. Jag tog bland annat vara på några riktigt gamla handvävda underlakan, denna gång, med en väldigt vacker spets. Ska försöka tvätta dem försiktigt; de var en aning gula på några ställen. De är fantastiskt vackra! Vad jag ska ha lakanen till....? Hm...kanske bara ha dem och njuta av dem eller till gardiner med spetsen uppåt (eller neråt)? I alla fall så tror jag inte att jag vill ligga på dem.


För att återknyta till bilden ovan, så var det Cecilia som gissade rätt vad min stickning skulle bli i ett tidigare inlägg. Just det, en sommarhatt i bambu och nu är den färdig. Den ska bara sys ihop och dekoreras med en stickad blomma.

Här regnar i Bohuslän just nu men det behövs i naturen. Det är varmt ändå :) ca + 21 grader.

Ha en skön helg!
/ Lilli

7 kommentarer:

 1. Vilken tuff hatt.
  Ja, visst samlar man på sig en massa, både onödigt och som som är nödvändigt. Men sådana där gamla lakan är verkligen fint. Jag sydde om dem till barnlakan när mina var små. Så skönt för dem att ligga på, eller så gör man som du tänker, gardiner.

  SvaraRadera
 2. Gamla lakan är ju så värdefulla med handvirkad spets eller broderade monogram och blommor, tycker jag. Jättefin hatt!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Önskar jag passade i hatt och kunde virka mig en för ibland behövs en solhatt! Den ser ut att bli fin! Här regnar det också idag och det behövs sannerligen!
  Miastickar

  SvaraRadera
 4. Vilken supersnygg sommarhatt! Har du designat den själv?

  Jag har ärvda gamla lakan i skåpet som ligger och väntar på att jag ska få ideér om vad jag kan använda dem till, för de är för fina att sova på! Gardiner var ju inte en dum idé!

  Papperskonsten från japan är ju helt underbart, "origami" var väl det du tänkte på. Riktiga konstverk!

  SvaraRadera
 5. Men oj, gissade jag rätt?!
  Fin hatt, svalt och skönt med bambun, kanske?

  SvaraRadera
 6. Bambu är ju så härligt!

  SvaraRadera