onsdag 27 juli 2011

Retrostil...


Just nu håller vi på att röja ur min kära lilla mosters lägenhet. Oj, vilket jobb! Hur kan det rymmas så mycket saker i en liten lägenhet!?

Vi får ta hand om det vi vill ha och jag hittade denna sylåda från 1940-50-talet. Kan det vara från den tiden, tro? Det fanns även lite broderimönster i den och äldre stoppgarner :) De kan ju komma till pass att stoppa sockor med.
Visst är den söt :) Min moster handarbetade mycket i sina da´r. Hon broderade mest och några fina, stora broderade dukar har jag fått för en del år sedan. Det är roligt att ha sådana exempel på flitig "kvinnokraft" och "handakraft" som min moster har gjort. Även några äldre jumperstickor och virknålar fick jag ta hand om.


En hel del svenskt glas, porslin och bestick tog vi också vara på. Bland annat en väldigt fin servis som moster har haft sedan jag var barn och så länge jag kan minnas. Vet inte alls om den är värdefull, men för mig är alla sakerna värdefulla.

Tack, Anonym Karin för din rara kommentar i inlägget från 15/7! Det värmer :)

Njut av högsommaren, oavsett väder!!
/Lilli 

6 kommentarer:

 1. Den är ju helt underbar!
  Tungt arbete det där att röja efter någon. Lite sorgligt och så är det alla de saker man inte riktigt vet vad man ska göra med...
  Hoppas du får sitta och pusta ut lite i tillräckligt fint väder nu!

  SvaraRadera
 2. Vilken fin korg! HAr ingen pejl på vilket årtal den är från men den varkar vara en skatt med sitt innehåll!
  Miastickar

  SvaraRadera
 3. Du har fått en riktig skatt efter din moster. Var rädd om det som du har fått. Korgen är superhäftig.

  Kram Birgit

  SvaraRadera
 4. vilken juvel, sykorgen, och min favoritfärg :)

  SvaraRadera