söndag 14 augusti 2011

Slätstickning....

 

 


Långtråkigt!! Ja, toppen i eco baby bomull, som jag stickar på bara för att jag BÖR göra den klar, är långtråkig att sticka. Den är urtråkig! Ni har väl säkert varit med om samma sak......Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig.


Jag tänkte aldrig på att det bara är på oket som det är lite roligare mönsterstickning. Den största delen av toppen är i slätstickning. På rundstickor! Då blir varven sååå långa. Fram och bakstycket stickas ju på en gång. Det är praktiskt och man kan både prata, tänka och se på TV samtidigt som man stickar. Det är en "bekväm" stickning på det viset :)


Men....nu måste jag ha en annan stickning att växla om med. Vad jag ska sticka härnäst? En spetssjal? En halsduk? Något "plagg" till lilla Nora (hunden alltså, för er som inte vet)? Kanske en sjal med spetsmönster som kontrast till slätstickningen :) ? Ja, en spetssjal får det nog bli. Ska leta och se om jag kan hitta ett fint mönster eller experimentera med ett själv. Skulle behöva en spetssjal i vitt eller naturfärg. Det blir så fint, tycker jag, och passar till allt. Och, i vilket garn ska jag göra sjalen? ( I-landsproblem som någon sade.) Härliga tankar, dock!


Ha det....

/Lilli

6 kommentarer:

 1. Jag instämmer, slätstickning i stora stycken är trist. Går väl an med en pytteliten bebiskofta, men ett plagg till sig själv ... näe ... Men snyggt blir det!

  SvaraRadera
 2. Håller helt med, men som sagt en bra tv stickning är det ju och så blir ju resultatet fint.

  SvaraRadera
 3. Jag håller med de föregående. Bra med lite omväxling.
  Du blir säkert nöjd när du är klar.

  Kram Birgit

  SvaraRadera
 4. Har alltid flera stickningar på gång och en tv-stickning måste man ha! Den blir nog jättefin när den är klar!
  Miastickar

  SvaraRadera
 5. Det är ju bekväm stickning men så tråkigt att man lätt förlorar fokus!
  Jo, du behöver nog en sjal som variation mot de räta maskorna!

  SvaraRadera
 6. Jag beundrar alla som stickar tröjor, koftor och annat "stort"...gjorde det på 1980-talet, men nu är det som att jag inte har ork/tålamod. Går och samlar kraft till att börja med jättesjalen som jag köpte hos Christel Seyfart i Danmark...hua hua VAD har jag gett mig in på.

  SvaraRadera