tisdag 28 december 2010

Så här ser den ut...

Lovade ju i gårdagens inlägg att återkomma med en bild på hydrokoptern. Här är den nu. På översta bilden syns den blå och vita hydrokoptern nere på isen. Den är inte stor, ungefär som en mindre inbyggd båt. Propellern sitter i aktern ovanför ytan (den syns inte så bra) och de blåa roderbladen där bak står lite snett.


På nedre bilden ses isen på havsfjorden. Man kan tro att det är öppet vatten, men nej, det är is. Även idag har solen varit framme hela dagen :)


Det var allt för nu,

/ Lilli

6 kommentarer:

 1. Hur många gånger per dag går färjan/hydrokoptern?

  SvaraRadera
 2. Men hallå, den är ju pytteliten! Det är inte något som går i reguljär trafik, väl?
  Detta var oväntat exotiskt, bara några mil från min egen verklighet! Spännande!

  SvaraRadera
 3. Jisses den var verkligen liten. Lite skillnad mot våra färjor som tar 1500 personer. :)

  SvaraRadera
 4. Hej på er vänner! Jodå, hydrokoptern går i reguljär trafik 2 gånger om dagen, men måste beställas före. En gång på fm och en på em. Det är dock mycket begränsat vad den kan ta med eftersom den är så liten. Det får plats 3 passagerare. Så därför är det ENDAST NÖDVÄNDIG TRAFIK för de fast boende, som post, mat och oss som bor här. Så turister göre sig icke besvär :)
  Hydrokoptern är omodern, obekväm, högljudd och skumpig men den är en nödlösning vid isläge för oss, och vi är så tacksamma att den finns. Om det blir akuta sjukdomsfall, är det helikopter som gäller. Dottern fick flyga helikopter förra vintern till sjukhuset och allt gick bra:)Ha det så gott, alla vänner!

  SvaraRadera
 5. Vill bara passa på att önska ett gott slut och Gott nytt år!

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Tack för din hälsning hos mig! Här är det verkligen fullt upp - mycket glädje!!!
  Vovven växer o frodas..
  Önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
  Kram Marie

  SvaraRadera