söndag 2 januari 2011

En liten bit på väg...


Trots "bakåtstickning", som jag berättade i tidigare inlägg, har jag nu kommit en liten, liten bit på väg på filten i "vågmönster".


Använder något mindre stickstorlek på stickorna och tunnare garn än i det ursprungliga mönstret, och har därför breddat filten lite. Annars skulle den nog blivit för liten, tror jag. Den blir så otroligt mjuk och "fluffig" och jag gosar in ansiktet i den redan ibland :)


Idag har maken och jag gått en långpromenad i solsken och gnistrande snö. Vi gick längs kanten till havsisen som ligger glänsande på havet. Man har svårt att tänka sig att havet kan vara kluckande och solglittrande på sommaren och +20 grader. Det verkar så avlägset nu :)


För ett tag sedan såg jag ett vackert äldre bokstöd hos någon av er bloggare. Tror det var i trä, som målades vitt. Men jag kan inte minnas hos vem. Har tittat runt hos er, men hittar det inte. Är det någon som känner igen detta? I så fall undrar jag var man kan få tag på ett sådant. Det finns ju i plast men det är inte så kul. Tänkte ha bokstödet, med en stickbok i, på bänken i köket. Då kan jag titta på den nya boken jag köpt och njuta av den. Man kan också ha tex. en kokbok uppslagen på receptet man för tillfället ska laga.


Nåväl, får se om jag kan få fatt i ett vackert bokstöd. Kanske i en antikvitetsaffär.


/Lilli

9 kommentarer:

 1. Din filt ser ut att bli jättefin!

  SvaraRadera
 2. Vackert, vågorna ser riktig mjuka och härliga ut. God fortsättning på det nya året:)

  SvaraRadera
 3. Det ser fluffigt och ljuvligt ut!
  Promenad vid fruset hav låter härligt! Lycka till med bokstödet.

  SvaraRadera
 4. Hej! Ser att jag missat ett par inlägg hos dej, men nu har jag läst ifatt. Det måste kännas lite konstigt att vara omgiven av is istället för vatten. Vi har haft tur här i de senaste snöovädren och inte fått så många flingor. Däremot har vi haft kallt.
  Så fin din filt blir som du stickar. Visst är det tråkigt att sticka bakåt. Ibland får man väva bakåt när man tänker på något annat.
  Hoppas du får opereration av händerna snart så du kan få fart på stickorna igen.
  Hoppas du får ett riktigt roligt 2011.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 5. Tycker jag känner igen det där mönstret.
  Det blir verkligen fluffigt o gosigt.
  Hoppas du lyckas få rätt på bokstödet.

  SvaraRadera
 6. Vilken mysig och fin filt det verkar bli. Har sett det mönstret på olika mönstersiter. Är det svårt eller ett sådant mönster man kan stick framför teven?

  Funderar på att påbörja en babyfilt ganska snart och då vore kanske detta mönster något, eller?

  Kram Helene

  SvaraRadera
 7. Tack o Tack :-)
  Vilken fin filt du stickar!

  SvaraRadera
 8. Jättemysig filt. Nej det var inte hos mig du såg bokstödet men prova hos Pia med bloggen Mitt Måleri www.pwahlberg.blogspot.com. Hon är fantastiskt duktig på att måla och samarbetar med en snickare så de kan säkert fixa dina bokstöd.
  Lycka till
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 9. Filten ser ut att bli jättesnygg o jätteskön.
  Kram Birgit

  SvaraRadera