söndag 19 december 2010

Gulliga, ulliga alpackamaskor...


Bruna, goa, supermjuka maskor i alpackagarnet Indiecita från Naturgarn har jag på stickorna just nu  :) Det var svårt att ta bra fotografier på detta upptäckte jag; att få strukturerna som maskorna bildar, synliga. Det ska bli, är meningen, en stor sjal /en liten filt men vi får se vad det blir. Det "bidde en tumme...", ni vet  :) Får försöka fota igen och lite bättre, när jag kommit längre.


Den bruna färgen är nog i verkligheten mest en kulör mitt i mellan de båda bruna färgerna på bildenrna. Vanligtvis gillar jag inte brunt så värst mycket, men här ska det också vara beigt, nougat, gräddvitt (antikvitt) eller vad vi ska kalla det. Gräddvitt låter bäst. Det låter smaskigt  :) 


För en del veckor sedan (eller månader? tiden går så fort) såg  jag något som kallas "Stickdejten" på en blogg. Loggan finns här på bloggen nu, till vänster. Har ni sett det förut? Det verkar vara en trevlig "grej". Man kan bestämma stickträff med folk på Stickdejten och sticka tillsammans! Tex om du ska till Örebro så kan du höra om flera är där eller ska dit, så kan man träffas, kända eller okända, och sticka och prata stickning, kanske på ett café eller någon annan stans. Har ni prövat detta någon gång?  


Föjetong "Nervskadan" avsnitt 3 (eller 4) av Lilli :
Har bestämt mig för att bli opererad händerna så snart det går. Har bett doktorn om remiss till handkirurgen. Det är ingen större operation, utan görs polikliniskt med lokalbedövning. Det är ett vanligt ingrepp med mycket bra resultat. Man blir frisk i händerna igen, så det satsar jag på.

Ha det så gott i stugvärmen när det snöar och är kallt ute

/ Lilli

7 kommentarer:

 1. Alpacka är så gott, jag har det också på stickorna nu, kan komma på mig att längta mer efter själva garnet än efter stickningen! :-)

  Bra beslut, tror jag! Hoppas att allt ska gå riktigt bra!

  SvaraRadera
 2. Det garnet har jag många nysta av, bara älskar det. Stickade en fin tröja till Claudia i det också och hon är så fin i den.
  Skönt att du bestämt dig nu. Hörde att de skulle ändra tiden till 2 månader nu så förhoppningsvis slipper du vänta 3*2 månader som jag får göra. Som jag säkert redan berättat gjorde min chefs fru den där operationen två gånger och det gick fort och hon blev snabbt bra. Så jag håller tummarna nu att du får göra det fort.

  SvaraRadera
 3. Så fint att du klarar sticka igen, alpacka är ju så mjukt och härlig. Jag stickade i mörkbrun förra hösten, det var då jag märkte att det var dags med glasögon.. En dagskirurgi låter inte fullt så otäckt men lika väl, ett ingrepp är ett ingrepp. Lycka till :)

  SvaraRadera
 4. Tack Tack :-)
  Vilken mysig stickning du har!
  Det är så roligt när den lilla bara KAN och GÖR. Hon var riktigt stolt när första mudden blev klar nu ikväll :-)

  SvaraRadera
 5. Alpacka garn har jag inte sett nån gång, men det ser ut att vara riktigt skönt.
  Ha det så bra!

  SvaraRadera
 6. Så varmt och mysigt det ser ut.
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 7. De ser ut som gott knäckebröd!!
  Modigt med operation men om det är enda lösningen så verkar det vettigt. Lycka till och God Jul

  SvaraRadera