onsdag 3 november 2010

"Vem kan trösta....Knyttet?"

Oh håjaja! Är det inte det ena, så är det det andra sa kärringen...


Har en vansinnigt sprängande värk i båda min händer och i hela armarna sedan många veckor, som ingen värkmedicin biter på. (Detta är alltså utöver mina "vanliga" smärtor. ) Har tänkt att "...att det går väl över". Men det har inte gått över! Stod inte ut till slut, och gick till doktorn. Fick veta att jag har en nervskada på båda mina händer!! Ja, faktiskt! På båda händerna på en gång! Som strålar upp i armarna! En nerv i handleden kommer i kläm och ger denna ofantliga smärta i händer och armar, s.k. karpaltunnelsyndrom. Kanske har jag stickat för mycket!!?? Nej, jag har nog diskat för mycket, tror jag :). Gör ont att skriva här så jag får fatta mig kort.....(Knyttet här är alltså jag idag...)


Nåväl, ska ha handledsskenor på nätterna och göra vissa stretchrörelser i ca 1-2 månader och se om det kan avhjälpa det hela. Annars är det operation som gäller (usch!!) Jag försöker att sticka lite i alla fall, även om det gör djävulskt ont, för det är så svårt att avstå helt från det. Det tror jag att ni är bra på att förstå. Får trösta mig med någon sticklitteratur och att klappa lite garn :) sedan.


Nu till lite gladare saker :
En ny 10-dagars vara gäller från och med 3/11- 12/11 i butiken emlina.se ! Det är denna gång 15 % rabatt på det lyxiga, supermjuka kashmirgarnet i grönt och ljusbeiget. (Detta kan inte kombineras med andra rabatter).


Butiken emlina.se är också med och sponsrar Stickamera.se´s mönsterdesign-tävling som nu är aktuell och pågår till och med 15/1-2011.


Kan också avslöja att emlina.se kommer att vara med i en av luckorna i advetskalendern, med ett bra erbjudande, som Stickamera.se kommer att ha framöver.


Stickeristickeralla, hejsvejs!/ Lilli

8 kommentarer:

 1. Vet inte riktigt hur jag ska trösta Knyttet. Säja att det går över är ju liksom ingen tröst när man har så ont. Vad tråkigt att du knappast kan sticka heller. Men du får försöka läsa trevliga stickböcker och tidningar och slappa helt enkelt.
  Önskar dej en lugn och skön helg.
  Kramisar till dej.
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Usch, så tråkigt. Jag har släkt och vänner som haft/har karpaltunnel så jag förstår hur ont du kan ha det. Jag håller tummarna för att skenor och stretchning ska hjälpa mot smärtan - för sticka det måste man ju, det om något förstår jag.

  SvaraRadera
 3. Usch så hemskt för en stickerska att få ont just i händerna! Hoppas du kruar på dig snart!

  SvaraRadera
 4. Jag kan trösta Knyttet med att min mamma opererade bägge handlederna för detta och sen stickade hon som tusan!

  SvaraRadera
 5. Jag har detsamma som du... sover med skenor i de perioder då jag får känningar av det och det hjälper toppenbra för mig. Annars är det ett väldigft enkelt ingrepp med bara någon veckas återhämtning när man opererar.

  Tips: bär aldrig i händerna... stryk så lite som möjligt ;D Etc etc... Men det där med att inte bära, särskilt tunga kassar från affären, det har hjälpt mig jättemycket!

  Förresten... roligt att du är med i min utlottning!

  Kram skogsflickan

  SvaraRadera
 6. Krya på dina stackars händer och armar! Har förut haft jättebesvär med värk i dem men minns med fasa hur handikappande det var!

  /Caramel

  SvaraRadera
 7. Tack för dina fina kommentarer på min blogg! Men så tråkig för dej att inte få sticka. Under läketiden kan du roa dej med ullfärgning. :) Det är hur kul som helst. Du frågade om garnet i min sjal. Det är Kauni i färg EV köpt från www.garnkorgen.se

  SvaraRadera
 8. Stackars du, ont är vidrigt och i händerna dubbelt upp! Hoppas det lindras snart!

  SvaraRadera