fredag 29 oktober 2010

Rosa kashmirstickning
Bilderna blev inte så bra. Det går inte så bra att fotografera nu på eftermiddagen/kvällen längre. Dagarna är för mörka. Det får vara en ljus förmiddag istället. Får försöka igen då.


Hittade ett jättegulligt mönster på en halsduk/skarf, med liljekonvaljer, som passar perfekt till det rosa kashmirgarnet. Det är ett estniskt mönster som finns att ladda ner gratis. Har försökt en lång stund nu att länka till det estniska liljekonvalj-mönstret, men inte lyckats. Men det finns på Stickameras sida med gratismönster på svenska.


Jag stickar med dubbelt garn, men det går naturligtvis att sticka med en tråd. Det är, hur som helst, ett roligt mönster.


Så till alla er som vill sticka i kashmirgarn kan jag verkligen rekommendera denna stickbeskrivning. Bland andra mönster är tex Svärmorssjalen ett som passar utmärkt att sticka i kashmirgarnet också.


Med min lilla kära moster är det inte så bra. Hon är så ofantligt trött, tagen och skör nu. Och det är verkligen inte konstigt; med hjärtinfarkt, feber, lunginflammation mm och 87 år! När ens anhöriga blir riktigt dåliga märks avståndet till dem ännu mera. Det fysiska avståndet menar jag då alltså. Jag skulle vilja vara hos henne ofta, ja hela tiden. Men det går ju inte i verkligheten.


/Lilli

2010.10.30
Nu har jag lagt in en lite bättre bild på liljekonvalj-stickningen. Tycker att den rosa färgen stämmer bättre nu :)


/Lilli

8 kommentarer:

 1. Många pluppar ser du ut att vara; lite bökigt att sticka, tycker jag, men det blir ju väldigt fint!

  87 är en ansenlig ålder, trist om det ska vara mycket möda att att vara så gammal och tungt att inte kunna vara så nära man vill så ofta man vill!

  SvaraRadera
 2. Undrar om det är på Stickas hemsida du fått mönstret, de har ett med liljekonvaljer har jag för mig.

  Ja, det är jobbigt när nån nära är så sjuk. Inte blir det lättare heller när åldern är så hög och de är så sjuka.
  Hoppas hon blir lite piggare snart igen.

  SvaraRadera
 3. Önskar er bättre tider, ibland har alla olyckor en förmåga att komma samtidigt... Men mönstret ser spännande ut. Kram

  SvaraRadera
 4. Mönstret ser riktigt spännande ut.
  Ha de gott

  SvaraRadera
 5. Halsduksmönstret ser jättevackert ut! Jag tycker också att det är svårfotograferat nu, när det nästan jämt är mörkt.
  Hoppas att det blir bättre med din moster och att de kan hjälpa henne att bli piggare på sjukhuset!

  SvaraRadera
 6. Så skicklig du är på vacker mönsterstickning!
  Hoppas din moster blir piggare för det är väldigt sorgligt när det blir så!
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 7. Tack!
  Så fin din rosa stickning ser ut :-)

  SvaraRadera
 8. Hej! Ville bara säga att det var jättekul att du kommenterade sammetsgarnet! De hade handdukar där som de visade upp, och de var verkligen otroligt mjuka och sköna. Och vackra! Synd man inte väver...! Men jag ser framför mig att det även kan bli nåt vackert plagg. Det ska bli spännande! Kul att du berättade om dina erfarenheter! Kram

  SvaraRadera