söndag 1 augusti 2010

En liten nätt varpfläta...
Vill allra först TACKA ER ALLA som ger mig kommentarer här!! Ibland kommer jag ihåg att tacka några av er i mina kommentarer hos er, men det finns säker de som jag glömt att säga det till. Det är så roligt, trevligt och spännande att få era kommentarer och att veta att några läser ens blogg!

Har inte kunnat läsa eller kommenterat bloggar på ca en vecka pga att datorn har krånglat. Så nu har jag mycket att ta igen, må ni tro!

Under tiden har jag börjat att varpa till ett litet brickvävt band igen. Här syns varpningen av lingarn mellen två upp-och nervända köksstolar på vårat ganska långa köksbord, när varpen är klar och den lilla nätta varpflätan. Man kan även varpa på en vanlig varpa så klart, särskilt om varpen ska vara längre. Men om varpen inte ska vara så lång, tycker jag det är behändigt att varpa på "köksstols-viset". Sedan kan man sitta ute i trädgården (eller någon annan stans förstås) och väva med vävbrickorna, bara man har något stabilt att binda fast den ena änden av varpen i. Tex en stabil trädgårdstol, ett staket m.m. och den andra ändan binds fast i ens bälte eller liknande, i midjan. Så är det bara att väva på....
Litteratur i ämnet, vävgarner och övrigt till brickvävda band finns i shoppen emlina.se
/ Lilli.

6 kommentarer:

 1. Färgerna ser härliga ut och det ska bli kul att se hur det ser ut när du börjat väva!

  SvaraRadera
 2. Så fiffig idé att använda en stol för att få till en fin varpfläta i snygga färger som du har gjort!

  SvaraRadera
 3. Färgerna i den varpflätan är ju precis mina färger. Hoppas vi får se ditt band också sedan.
  Ha det så gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 4. Vad vackra färger! Är själv ruskigt sugen på att väva.
  Du undrade om bilden på min blogg; jag står längst ut på Kråkorna, en vacker ö norr om Marstrand, inte så långt ut som Hamneskär. Därifrån såg jag Pater Noster, ja, så himla fint.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 5. Hej
  Datakrångel-prata inte om det :O) ska bara fungera.
  Hoppas det funkar nu
  Kram

  SvaraRadera
 6. Snygg varpfläta - ska bli spännande att se bandet när du börjar väva! Jag har inte hunnit använda mina fina brickor än men jag har en varp jag ska trä dem med snart. Jag kan bara inte förstå var tiden tar vägen, jag hinner ingenting trots att jag är sommarledig.

  Menar du att du lyckats klura ut vem jag är i verkliga livet? I så fall får du gärna hinta om hur vi skulle känna varandra...

  SvaraRadera