torsdag 22 juli 2010

Sallad, dill och projekttankar...
Nora är lite trött i värmen (idag ca + 24 grader, men ändå..) och vilar en stund. Man kan knappt se vad som är bak och fram på henne :) Men hon är lika mjuk i pälsen vilken ände det än är!

Har ni sett vilken finfin och stoooor dill och sallad vi har i vårt lilla "köksland", som vi har utanför köksfönstret?! Salladen är så fräsch och god! Sällan har den varit så fin.

Går i "sock-tankar" inför nästa stickprojekt som kanske, eventuellt blir sockor. Det är ganska angenäma tankar, må jag säga! :) Kanske ett par sockor till maken...? eller till mig själv...? eller någon annan...? eller till oss alla...? Nä, ta det nu lugnt!

Funderar också på att kanske brickväva ett nytt band och klurar på ett lämpligt mönster och vilken/vilka färger? bredd? längd? kvalité?

Ja, så här är det alltid i mitt huvud inför ett hantverksarbete, det vill säga att planera och designa i huvudet. Testa hit och dit och se för mitt inre hur det ska eller kan bli. Det är vi säkert många som gör. Jag brukar "rita" i tankarna och ritar sällan ner skissen på pappret, (men det händer) utan har skissen innanför pannan :)

Notera att jag skrivit KANSKE, så det är inte utlovat något :) Man vet ju aldrig. Plötsligt kan något helt annat dyka upp som man hellre vill göra, som går före :)
/ Lilli.

7 kommentarer:

 1. Ja man kan nästan tro att Nora är ett garn nystan till nåt av dina projekt :) Så fräscht med egen sallad och annat i ditt trädgårdsland.
  Ha en skön dag!

  SvaraRadera
 2. Javisst, det är ett ständigt drömmande och designande i huvudet! Men vilken himla tur man har lite ideer, vad trist annars!

  SvaraRadera
 3. Det är en og känsla att gå och klura på nästa projekt.
  Många hej fr. Koftan

  SvaraRadera
 4. Tack för snälla kommentarer på min blogg!!
  Vilket härligt trädgårdsland ni har! Det frodas verkligen!!

  SvaraRadera
 5. Oj, jag tror jag lika gärna kan ge upp mina försök på sallad, dom små tustarna som jag har är inte stort att skryta av. Vilken enorm salladvall och dill, mums till potatisen, visste du att jag inte är ensam om att inte få till dillen, den är inte bara enkel att få till att växa, hos mig så vill den bara inte...
  Handarbetet blir det inte stort av i sommarsäsongen, har alldeles för skitiga, nariga händer till det..Brickband låter spännande, vi får väl se vad det blir? Fortsätt att njuta av värmen, den har fortfarande inte varit inom här, mest regn och om nu solen skiner så kan du ge dig på att det ska blåsa nordanvindar... Vilka kontraster det kan vara med väder..så njut:)

  SvaraRadera
 6. Åh, det är härligt att gå i projektplaneringstankar! Då är ALLT mäjligt!

  SvaraRadera
 7. Det måste vara nått speciellt i år. För dillen har tagit över hela landet och salladen frodas som bara den här.
  Nora är så lik Ines, ibland sitter jag o tittar o undrar vad som är fram o bak på henne också. Mjuk är hon ju också, men tyvärr gillar hon inte borsten och det är jobbigt när man har långhårig hund, evig kamp det där.
  Härligt att du har så mycket att välja mellan och så mycket att fundera på att göra.

  SvaraRadera