måndag 12 juli 2010

Blockning och shoppingrunda....

Silkessjalen är blockad och klar, nu äntligen! Har och har haft så mycket jobb med att få mittsömmen snygg. Den är ju så iögonenfallande. Ska fixa lite till på den. Har fotat så att mittsömmen inte syns så mycket. Sedan packar jag ner den till min lillsemester till Södermanland. Men det är väl dryga +30 ca, så den lär nog inte behövas. Synd, men det blir fler gånger.


Jo, under tiden den 15/7-19/7 är jag på semester, som sagt. Då blir det lite längre handläggningstid på era ordrar. Tar hand om dem när jag återkommer den 19/7.


Häromdagen åkte jag och dottern till Göteborg ( Gbg ) och shoppade och fikade när det ösregnade. Det var verkligen bra time-at.
( svengelska ). Passar bra att gå inomhus och bläddra i kläder då :) Det är inte var dag man får tillfälle att "gå på stan" med sin tonårsdotter, inte ! Vi hade det så trevligt och mysigt ihop :) Och jag handlade en hel del faktiskt, vilket inte hör till vanligheten. Har sällan tålamod att hitta något och att ta av och på kläder i provrummen. Men med ett bra smakråd så hittade jag bla. två par skor, klänningar, kjol och toppar. Ja, pluralis faktiskt! Har inte hänt på år och da´r ! Tonårssmakråd är jättebra för jag vill inte klä mig och se ut som 15 och inte heller som en tant :) Och ni vet, tonåringarna är ju så kritiska om hur vi mammor ska se ut, eller hur? En del tonåringar i alla fall. Så de vet hur vi mammor ska klä oss. Ibland sammanfaller dock min dotters och min smak :)

Nu ska jag gå och ta ett låååångt bad i +22-gradigt hav !!
/ Lilli.

9 kommentarer:

 1. Luring, jag tittade och tittade och så hade du medvetet inte visat sömmen.
  Den är jättefin och färgen är så mild och skön.
  Det där med smakråd känner man igen och som du säger, vissa gånger sammanfaller det ju och blir till belåtenhet. Visst är det mysigt att ha sådana dagar ibland, de är ju inte så vanliga precis. Ungdomarna är ju såååååå upptagna jämt.
  Ha så skönt på din tripp.

  SvaraRadera
 2. Så enormt fin sjal! Gillar mönstret, och att där finns hjärtan. Riktigt snyggt! Njut i havet, det låter svalkande och skönt!

  SvaraRadera
 3. Så fin den ser ut sjalen! Brukar också vara ute och shopa med mina döttrar och som du säger så är det så bra med dem som smakråd. Då hamnar man lagomt emllan 15 och tant! Ha så trevligt på semestern!

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt fin sjal! Sömmen tror jag inte man ser så mycket om man inte tittar extra!

  Det är bra att få tonårs-dotters-råd! Det är en smal kant att balansera på att varken bli för tantig eller för ungdomlig och min dotter ger raka besked, perfekt!

  SvaraRadera
 5. Åh, vilken fin sjal!!
  Tack för snälla kommentarer på min blogg!
  Det ska bli kul att titta in hos dig också, du gör mycket fint ser jag!!

  SvaraRadera
 6. Så fin din sjal är och i en vacker färg. Den kan du vara nöjd med.
  Jodå Växbo Lin är alltid roligt att besöka.
  Arafos Textilhantverk besökte jag ett par gånger när de hade sin ateljé i Kinna. Tror inte de har den kvar längre. Deras vävar är ju lite mer konstnärliga men roliga att se.
  Här hade vi ett otäckt åskväder i natt. Det blixtrade och mullrade i ett och var ljust som på dagen. Höll på över timmen, kanske två. 33 mm regn blev det också på det torra höet. Men det torkar väl igen.
  Ha en skön ledighet du också nu.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 7. Hej
  Jag tycker sjalen är jättefin. Vad kul att shoppa med dottern. Håller med dig om att man inte ska se ut som en tonåring.
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 8. Hej igen!
  Jag skrev i våras att jag skulle skriva ned hur jag gör när jag stickar sockor och började verkligen, ganska ambitiöst upplagt. Men när jag kom till hur jag gör NU visade det sig att det blev svår för jag gör som Barbro gör, från tån och upp...och så kikade jag på din blogg och ser att du har henne som inspirationslänk! :-)
  Om du vill se hur jag tänker kring från skaft och ned skickar jag gärna mina tankar, så långt jag nu kom!

  SvaraRadera
 9. Det är inte lätt med tonårsdöttrar ;)
  Fin sjal, fin färg!
  Och tack att du är med min utlottning!
  Ha det skönt!

  SvaraRadera