söndag 8 augusti 2010

Band och kantareller....
Så här blev mitt brickvävda band. Blev ganska nöjd med färgerna och mitt mönster, faktiskt. Är väldigt självkritisk och är sällan, sällan nöjd med mitt arbete.
Bandet är vävt i lingarn med 20 vävbrickor, och är ca 2 cm brett. Mönsterrapporten består av tre olika "romber" som återkommer. Vad ska man då använda brickvävda band till, kanske ni undrar? Se ett tidigare inlägg, under etiketten Brickvävning, här längre ner till höger på sidan.

En dag var vi i skogen och plockade kantareller. Det blev lite grann av "Skogens guld" ! Det är så härligt att gå i skogen och känna doften av mylla, blåbärsris, mossa och svamp. Oh, de dofterna kan jag riktigt längta efter ibland :)

/ Lilli

6 kommentarer:

 1. Du som gör så mycket fint borde vara stolt precis hela tiden!
  Brickbandet är jättefint! Jag har inte kommit mig för ännu men har ju en omgång liggandes... tror att spinningen kom emellan.
  Jag vet PRECIS vad du menar med svampplockningen, svamparna är en härlig bonus men promenaden är det man minns och längtar efter!

  SvaraRadera
 2. Bandet blev vackert. Fina färger och fint mönster. Klart du ska vara nöjd!!

  SvaraRadera
 3. Visst ska du vara nöjd, jättefint mönster och härliga färger.
  Guldet fick du ju på köpet, jag har inte hittat en enda ännu i år. :(

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga färger och fint mönster i bandet! Kantareller är aldrig fel!

  SvaraRadera
 5. Så fint ditt band blev. Kantareller vad gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 6. Brickbandet är jättefint, jag har aldrig haft hjärta att använda dom jag vävt, bara sparat längderna, snålat med dom. Kanske jag borde få mig några tips :)
  Kantareller är helgott :)

  SvaraRadera