torsdag 8 april 2010

Spetssjal och Nora

Håller på att sticka en spetssjal i finaste kashmirgarn. Det är ett tunnt och drygt garn, 14000m/kg. Bara såå härligt!! Stickar med dubbel tråd, det blir lagom tjockt ( eller tunnt, vilket man vill ). Det är lite vanskligt ibland, men det går bra med lite övning. Men stickar inte så fort. Köpte garnet för ca 1,5-2 år sedan, till mig själv, och har inte använt det förrän nu. Och det är vinrött förstås!! En favoritfärg. Men färgen är mörkare i verkligheten än på fotot. Nu finns garnet även i min butik. Det är lite lyxkänsla att sticka med det! Det är kolossalt mjukt! Jag vet inte hur sjalen blir; det är en egen variant av ett mönster, så det blir spännande.

Idag har vi varit med våran lilla kära vove, (Bichon Havannais) Nora 3 år, till veterinären och vaccinerat henne. Nora satt så fint och sade inte ett minsta pip när hon fick sticket av sprutan i nackskinnet. Hon var så duuuuuuktig vove :) Hon var tidigare lite rädd att åka i våran lilla båt, men det går jättebra nu. Vi måste ju åka båt till fastlandet. Valde dessa bilderna för att visa hur liten hon är jämfört med ett par ben.Glömde säga att 10-dagarsvaran Fame Trend, med 15% rabatt i butiken, pågår till och med den 12/4. Nu ska jag sticka och sticka en stund :) /Lil

7 kommentarer:

 1. Vilken fin sjal du stickar och så härlig färg den har! Den blir ju riktigt skön till svala sommarkvällar :) Men ååhh så liten gullig vovve!
  Jag saknar såå min lilla när jag ser andra.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Vad skoj att du tittade in till mig och vill delta i min utlottning.

  Jag har gjort tre lotter till dig!

  Önskar dig en härlig afton!

  /Caramel

  SvaraRadera
 3. Sjalen ser jättefin ut. Vinröd är en av mina favoritfärger.
  Nora är så mycket Ines. Det är nästan bara benlängden som skiljer dem åt.
  Hur mycket väger hon? Ines väger ca 4 kg och är väldans smal trots att hon äter bra. Du får sätta in fler bilder då och då, för det är så kul att få se dem.
  Tack också för din goa kommentar.

  SvaraRadera
 4. Jo, mitt jobb är rätt påfrestande, men också väldigt givande när man får vara med på människors resa mot ett självständigt liv!

  Önskar dig en härlig lördag eftermiddag!

  /Caramel

  SvaraRadera
 5. Hej! Roligt att du tittar in till mej och skriver en liten kommentar också. Tack.
  Vilken fin sjal du stickar nu. Ska bli roligt att se den sedan.
  Gardinerna jag ska väva är en beställning på 10 m och 1 m breda och det är nog långa gardiner till 2 fönster. Vet inte så mycket mer eftersom jag inte har pratat med kunden själv. Men det kommer bild på dem sedan. Har solvat 2/3 delar idag. Har varit lite slö och latat mej också. Det blir så en del dagar.
  Önskar dej en fortsatt skön helg.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 6. Hej
  Vad fint du stickar och vad bra att "vovven" var så duktig.
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 7. Vilken fin färg på garnet! Vad är det för garn?

  SvaraRadera