fredag 16 april 2010

Får det inte att fungera! Strul !

Skulle lägga in lite bilder på lilla Nora-voven och den stickade, pågående kashmirsjalen tänkte jag, men tji fick jag! Får inte bildprogrammet att fungera. Bilderna är så stora och de måste förminskas, men det går inte att göra just nu. Får se om jag kan fixa bildprogrammet senare, så att det funkar.

Under tiden får ni lite att läsa här som följer:

Vi känner oss alla lite vimsiga, glömska och gamla ibland, (särskilt inför tonårsbarnen) som om vi vore +90 med gäddhäng, gropar i låren och dubbelhakor. Då kan jag citera kloka ord som jag läste i tidningen GöteborgsPosten för en tid sedan, under rubriken "Dagens Sanning". Vi kan ju försöka ha detta citat i minnet - hur i all sin dar det nu ska gå till...Därför kommer jag att ha dessa ord i min högerspalt vid de andra citaten, som stöd för minnet...

"Gamla människor är inget annat
än unga människor som har levt
ett visst antal år!"

Det här borde alla unga tänka på, eller hur !? /Lil

7 kommentarer:

 1. Visst är det så och anledningen att jag ryggar ibland inför siffran som har att göra med min ålder är INTE att jag har något emot att bli äldre utan mer att jag känner mig ungefär på samma sätt som när jag var 24, fast lite gladare och tryggare! Så där har kanske de unga något att se fram emot! :-)

  SvaraRadera
 2. Vilken bra text. Önskar dig en mysig helg
  kram Agneta

  SvaraRadera
 3. Jag kan verkligen rekommendera boken mönstren är fantastiska, väldigt logiska och inga långa trådar på baksidan. Garnet har jag köpt i en nedlagd affär och hade bara 2 nystan i den färgen. Det är ett ganska tjockt sockgarn jag stickar på 3,5 men det blir mysiga sockar innehåller 20% syntet och 80% ull om jag minns rätt. Kul att du tittar på min blogg.

  SvaraRadera
 4. Hej! Vilket fint citat, tror att jag tar med mej det. Hoppas det går bra.
  Du undrar över min gardin. Det är bomullsgarn 16/2 antikvitt i varpen och lingarn 16 ½-blekt som inslag. Och det är samma mönster som min panelgardin, bara bredare. Men bra mycket jobbigare att väva 105 cm brett. Har kommit en bit på bäg nu. Men vi håller på och strular med garderoberna än. Inte ett vinkelrätt hörn här inte. Och inte på andra hållet heller uppifrån och ner.
  Ha det gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 5. Så sant. När man är med yngsta dottern kan man ibland känna att man har en fot i graven, men de andra tre har växt ifrån det. Ibland känner man sig som 25 och ibland som 75 men vad spelar åldern för roll igentligen om man ska vara ärlig.
  Det enda som händer är väl att man får mer erfarenhet och vet hur lite man igentligen vet.
  Ja, jisses det här ämnet kan man ju prata om hur länge som helst. Nu slutar jag nog författa och slingra in mig för mycket.
  Ha en trevlig kväll

  SvaraRadera
 6. Jo, mina sockor! Jag är inbiten sockgalning så jag stickar lite halvt på autopilot...
  Brukar tänka att de ska vara ungefär 20 cm runt foten så då kollar jag på banderollen hur många maskor som krävs för 10 cm och lägger upp det dubbla. Anpassar lite fram och tillbaka så jag får delbart med 4 ifall jag vill göra sådan resår (2 räta, 2 aviga)

  Med detta sagt så har tre nya koncept smugit sig in i mitt sockstickande; detta delvis via Barbro (http://www.wermland.nu/Stickning/)

  Jag stickar från tån och upp, bra beskrivning hos Barbro!

  Jag stickar med magic lopp; helt såld på det!

  Jag gör hälar anpassade till tå-upp, garnet och den aktuella foten! (Barbro!)

  Oj, lång kommentar! :-)

  SvaraRadera
 7. Öh, jag igen! :-)

  Tack för din (a) kommentar(er)! Jag blir också väldigt glad för dem!

  Just nu är det mycket att göra men som gammal inbiten sockstickare vill man gärna locka fler i fördärvet; om du vill kan jag så småningom skriva ned hur jag gör?

  SvaraRadera