onsdag 24 mars 2010

Vår och silkegarn...
Islossningen kom riktigt i gång i helgen och i måndags! Nu har vi ett skådespel att titta på från fönstren. Det händer saker med isen hela tiden. Fascinerande att följa! Oh, vad skönt det är! Att höra sjöfåglarna och känna salt och tånglukt igen. Att höra vågornas ljud. Strandskatorna skriar och ejdrarna kuttrar i viken. Det är vårlikt vid havet.

De lila pulsvärmarna blev góa och härliga. De är sköna att ha även på kyliga vårdagar och kvällar. Ska ta foton med händer i, till helgen när dottern kommer hem och kan "mannekänga".

Appropå vårkänslor. Nu finns det vackra silkegarnet Pure Silk, 100% silke, i lager i butiken i flera läckra färger bla ljuslila, ljusgrönt, limegrönt och cerise mfl. färger. Kanske kan det bli till linnen, toppar, vår- och sommarsjalar.../Lil

8 kommentarer:

 1. Visst blir man glad.
  Vi har lite is inne i hamnen men det är inte mycket kvar. Snön börjar försvinna och det knoppar lite här och där. Fåglarna kvittrar och ja det börjar faktiskt andas vår nu.

  SvaraRadera
 2. Förstår att du har ett mäktigt skådespel nu när isen går upp. Men vilket fint silkegarn.
  Kram birgitta

  SvaraRadera
 3. Jätte fina färger på silkegarn!
  Mina knappar är gjorda av plast, det finns små blommor på dom som gör att dom är så snygga :)

  SvaraRadera
 4. Så härliga färger på garnet! Våren kommer med stora steg, snart, snart kan vi njuta av allt det sköna gröna:)

  SvaraRadera
 5. Förstår att du har en fin utsikt!
  Ha en trevlig helg!

  Irene

  SvaraRadera
 6. Hej
  Vilka vackra färger på garnerna. Förstår att det är härligt och fascinerande med islossningen.Mäktigt
  Ha en fin helg
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 7. Åhå! Vilka fina garner! Speciellt det rosa. Haha! Jo, du har helt rätt, visst tycker jag extra mycket om garner med rosa nyanser. Hade aldrig någon rosa period när jag var liten så jag tar igen det med besked nu! Tack för kommentaren också!

  SvaraRadera
 8. Hej! Roligt att du tittar in till mej. Jag brukar väva så långt jag kan på varpen. Jag gör sällan samma mönster två gånger och då stämmer inte solvningen eller skaftantalet. Dessutom tycker jag att det går fortare att solva än knyta trådar. För mej är det inga problem att solva alla trådar och skeda. Det är rogivande. Jag har beställning på ytterligare 6 ripsmattor som kommer i vår. Så du kommer att få se mycket av den varan hos mej nu. Ska dessutom väva 10 m gardiner nu.
  Önskar dej en skön helg.
  Kramis Birgitta

  SvaraRadera