onsdag 20 januari 2010

Brickvävt bandHar inte skrivit här på ett tag, p.g.a. sjukdom i familjen. Men nu har allt rättat till sig igen.

Har också glömt bort att visa hur mitt brickvävda band ser ut när det är färdigt. Det är lin både i varp och inslag. Grönt och blått. Det är ett enkelt band, inget komplicerat, men väldigt roligt att väva! Gjorde två varianter av mönstret. Det blev väl hyfsat, men färgerna är lite för mörka ihop för att mönstret ska framträda tydligt. Det kan nog bli fint i två, ljusare nyanser, tror jag. Ska pröva det framöver. Så det här bandet säljs inte; ska ha det själv.

Vad kan man ha brickvävda band till, kanske någon undrar. Ja,egentligen till vad som helst; till allt som fantasin tillåter! Men några tips kan jag ge den som undrar. Man kan ha handvävda band tex till hårband, handdukshänken, väskhandtag, dekorera en lampskärm med, till nyckelknippa, halsband, knyta vackert runt stearinljus, till bokmärken och mycket annat.

Att dekorera vävda eller stickade klädesplagg med handvävda band är exklusivt och vackert, tex runt ärmar,halsringningar, fickor och nederkanter.

Sen är det ju ett stort nöje, att få väva fina band förstås! Lil/ Emlina

2 kommentarer:

 1. Bandet är fint tycker jag. Jag är ingen bandvävare precis även om jag kan det. Vi vävde olika band när jag gick vävutbildningen.
  Roligt att du är tillbaka på bloggen och att har rättat till sej efter sjukdom.
  Ha det gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Brickbandsväv är något som jag tycker är jättekul men nu är det en stund sen sist. Orkar inte helt dra upp varpen..Fint med tips om vad man kan använda dom till, dom blir helst liggande på hyllan och ser fina ut hos mig, precis som du skriver om dom virkade banden. Jag borde nog göra något 'fint' som jag kan använda dom till. Nu ska jag på vandring i din butik. Ha en fin påsk :)

  SvaraRadera