onsdag 9 maj 2012

Denna stad........är inte alls grå och trist som jag minns den, efter ett dagsbesök i december för länge sedan. Nej, Oslo är en jättefin stad! Maken, jag och några andra var i Oslo på weekend-semester förra helgen, fredag till söndag. Det var soligt, utom på fredagen då det regnade lite bara, men det var kyligt i vinden.

Glömde kameran igen, typiskt, men vi såg en hel del av staden tex Akes Brygge med restauranger och caféer. Åkte en båttur på Oslofjorden till Bygdöya och besökte Fram-muséet och Vikingamuséet. Vid Akes Brygge såg vi en fantastiskt konstnärlig, tjusig och häpnadsväckande arkitektur!! Är fortfarande väldigt imponerad av alla enastående vackra hus! Ett besök på Akes Hus (eller Akes Slott) med dess gröna område hann vi också med. Vi gick på Karl Johan på kvällen och njöt i solen, såg Oslo från Holmenkollen, åt god mat och fikade gott och hade det trevligt på alla sätt.

Så på söndagskvällen var jag full av intryck, må jag säga :) Mitt första gråa intryck av Oslo är helt bortblåst :) Jag gillar Norge jättemycket!

Någon stickning hann jag inte med den helgen, men har nu börjat lite smått på en tänkt bolero. I lila merinoullgarn. Superhärligt! Bild/er kommer frampå.


Ha en fin kväll,

/Lilli.

2 kommentarer:

 1. Åh, jag tycker också att Oslo är härligt, så jag förstår att du hade fina dagar där!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Ännu ett ställe jag inte varit på, var just inne vid Astrid och hon hade varit i Paris också ett ställe jag inte varit på, det blir lätt många man vill åka till när man läser bloggar. :)
  Skönt att du fick ett annat intryck av staden nu och att helgen var så givande.
  Kram

  SvaraRadera