måndag 10 oktober 2011

Knappar!!

Så fina knappar!

Ett hjärta som klappar för knappar....


Hittade fina och söta knappar i en secondhand butik. Förr så sprättade min farmor, och hennes mor i sin tur, av alla knappar ur gamla kläder innan kläderna skulle rivas till trasor eller slängas. Och alla knappar sparades. Farmor hade massor med knappar! De kunde ju komma till användning längre fram. Så återvinning är inget nytt begrepp :)Förr var de av nöden tvungna att spara på det mesta, många gånger. Nu uppskattar vi det här med att återvinna igen, men av andra men liknande orsaker (att överleva globalt, förr var det att överleva lokalt).


Dessutom är det roligt att ta vara på äldre saker och även att göra nytt av det. En del av er är ju jättebra på det :) Knappar kan man ju ha till annat än att knäppa med. Tex till dekoration på något klädesplagg eller väska, att spela spel med dem, barnen kan leka med dem som pengar, göra mobiler (sådana som hänger till pynt, alltså) m.m. De små barnen ska så klart inte leka med knappar. De stoppar ju allt i munnen! Säkert kan man ha knappar till mycket annat också :)


/Lilli


9 kommentarer:

 1. Vilket fynd, en riktig skattgömma. När mina barn var mindre sydde jag massor, då sprättade jag också knappar.. jag har fortfarande några lådor fulla. Knappar är ju faktiskt ganska dyra.

  SvaraRadera
 2. Jag fick ett leende på läpparna när jag såg ditt knappfynd, för jag satt o sortera knappar på jobbet idag. Jobbar ju på Ta Till Vara.

  Kram Birgit

  SvaraRadera
 3. Tack för din fina kommentar!

  Min mormor har sparat en hel låda full med knappar, de är så roligt att tillsammmans med henne gå genom dem och titta på dem. Många av knapparna har en historia och ett minne, genom att vi har tittat på knapparna har jag kommit min mormor väldigt mycket närmare!

  Och de sista åren har jag fått ta med mig lite knappar hem. Vi ses bara en gång om året, då hon bor i Finland, och hon tänker fortfarande att hon kanske behöver sina knappar någon gång (trots att hon nästan är helt blind!).

  Mormor vill att någon som uppskattar hennes knappar ska ärva dem efter henne, om de skulle stå med i hennes testamente så får jag knappskatten! Risken är ju att någon annan ser dem som skräp!

  Det blev en lång kommentar =) Ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 4. Jag har mammas gamla knappburk kvar...de knapparna använder jag bara till något fint som jag själv ska ha.

  SvaraRadera
 5. Mamma hade massor av knappar som vi lekte med och sorterade. Ibland fick man nysydda plagg med gamla knappar i och det var bara trevligt att känna igen. Tror vi missar den trygghetsfaktorn i slit-och-slänget!

  SvaraRadera
 6. Det är nåt visst med knappar! Oj vad jag lekte med mammas knappburk när jag var barn!
  Miastickar

  SvaraRadera
 7. Jag älskar åxå knappar. Tittar alltid efter det på loppisar :D

  SvaraRadera
 8. Vilka jättefina knappar. Dem kan du använda som dekoration på tex sydda stoppade hjärtan. Ha en mysig helg.
  Kram Agneta

  SvaraRadera