söndag 23 oktober 2011

Färdig topp!

För ett tag sedan, faktiskt, blev jag klar med den lila toppen i eco bomull, äntligen. Det rätstickade (större delen av toppen) var drygt att sticka, men blev ändå klart till slut :) Har också fäst alla trådar. Det bästa av allt är att den passar perfekt och jag gillar den verkligen! Den är rundstickad utan sömmar och modellen med "båthalsen" är jag förtjust i. Det kommer en bild med mig och toppen framöver när den är blockad också. Det är bara det som är kvar att göra med den.

Nu har jag påbörjat denna stickning. Vad kan det vara, tro? Det "bidde en tumme"... eller?
Jo, det ska bli en liten tröja till våran älsklingsvove Nora. Det blir en tröja i 100% syntetgarn, för det känns lite för mycket att sticka i ett dyrare naturgarn till henne. Vem vet, hon kanske gillar tröjan så mycket så att hon äter upp den :) Och det vore ju synd på ett alpackagarn till exempel eller något annat finare garn. Blir det en så kall vinter som det varit de senaste två vintrarna här, så behöver hennes lilla kropp något värmande att ta på. Hoppas nu bara att hon går med på att få den på sig, utan protester. Åtminstone utan för mycket protester :)


/Lilli


5 kommentarer:

 1. Toppen ser ut att vara jätteskön och så är den snygg.

  Kram Birgit

  SvaraRadera
 2. Ser fin ut, ser fram emot att få se den på!
  Miastickar

  SvaraRadera
 3. Mjuk och härlig topp! Fint med det mönstrade oket men milde tid så segt det måste varit med slätstickningen! I och för sig perfekt TV- och bilåknings-projekt!

  SvaraRadera
 4. Så vacker top du har gjort och tröjan till Nora ser ut att bli fin och varm!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 5. Åh så fin den är! Jag har inte "orken" (tålamod antagligen) att sticka grejer i den storleken. Gjorde det i min förra stickperiod på 1980-talet, men nu blir jag bara trött när jag tänker tanken "större grejer" ;-) Tror det hänger ihop att jag vill se resultat ganska snabbt...därför blir det vantar, muddar och till barnbarnen jag producerar.
  Jag såg din fina sjal också! Den blir skön för dig att svepa in dig i!

  SvaraRadera