tisdag 30 augusti 2011

Kolla in.......denna jättestora kantarell!! Den är enorm! Har aldrig sett en så stor kantarell förut. Dessutom är den helt fin utan maskhål och inte det minsta rutten, torr eller nå´t utan väldigt fin. Maken var uppe i skogen och kom hem med en hel del svamp efter några timmar :) Mums fillibabba! Svampmackor med god ost, i ugnen eller i micron (=micromackor här hemma) är supergott.
Färgen är vacker på kantareller också, fast jag inte alltid är så förtjust i gult. Det beror på vad för slags sak det är. Tex gula blommor älskar jag! Men gula tapeter är inte så snyggt. (har kanske skrivit om kulörer i tidigare inlägg, minns ej) Visst är det underligt?


Och kulörer på garner ter sig också olika. Det är ju säkert även strukturer och material som påverkar ens färguppfattning på saker och ting omkring oss. Hm..funderar vidare....


Gult garn tex. Stickade ett jättegulligt babyset i ljusgult när jag väntade barn. Innan vi visste vilken sort det skulle bli, tyckte jag att gult passar till både flickor och pojkar. Det tycker jag fortfarande :) Tänk, jag satt och vävde en stor bordsduk i gult och vitt, som jag aldrig blev riktigt förtjust i. Den är väl fin i och för sig. Men, men... har framme den ibland till vår-eller sommarduknig, till matbordet.                
   

Ha det gott i sensommaren!

/Lilli

                                                                                                             

9 kommentarer:

 1. JAg gillar gult utom på mina kläder för jag passar inte alls i gult! Vilekn härlig kantarell!
  Miastickar

  SvaraRadera
 2. Men det är ju helt otroligt! Kan de bli så stora!
  Jag gillar gult :)
  Önskar dig en bra dag.
  Annika

  SvaraRadera
 3. Oj, det var den största kantarell jag någonsin sett! Häftigt!
  Anneli

  SvaraRadera
 4. Oj,den var stooooooooor...
  Undra om den räcker till en kantarellsås *thihi*
  /Kram

  SvaraRadera
 5. Sicken svamp, räcker till hela familjen! :-D

  Fin duk du vävt, verkligen något att vara stolt över, fast ibland hjälper det ju inte om inte hjärtat är med!

  SvaraRadera
 6. Oj vilken Bamse. Ja den är också i keramik.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Jag gillar gult. När jag målar fattas det något i bilden om inte gult, ivarje fall lite, är med. Det samma när jag stickar, och i flaggan där jag bor. Jag har haft gula väggar på kontoret, gillade det också, gjorde mig vaken.. Din väv ser imponerande ut, vilket arbete, och kantarellen - wow !! Otrolig!

  SvaraRadera