lördag 23 april 2011

Hattbesvär.....


Härom veckan stickade jag klart min hatt i ull och sydde ihop den. Stickade en dekorationsblomma och sydde på den på hatten. Och så var det blockningen då.....hur göra?? Jag har ju ingen hattställning eller ett dockhuvud att sätta hatten på och blocka den. Så jag fuktade den och gick med hatten på innomhus hela dagen!! Det var lite varmt, kan jag säga :)  Men nöden har ingen lag.........


Tycker den blev ganska bra, faktiskt, om jag nu får säga min mening i saken. Yngsta dottern kom hem och jag var modell med hatten på, och visade henne. Och hon sade faktiskt helt spontant att hatten var fräck!! Oj, vad glad man kan bli för lite!!! :))Ska bara sy på blomman lite bättre så att den inte "tippar" liksom. Hatten passar jättefint ihop med mina övriga färger.


Har fått lite inflammation i en muskel i högerhanden (den opererade handen),  i den muskeln som går från lillfingret och ner mot handleden, på handens insida. Det är lite svullet, rött, varmt och ömt som ögat. Så jag får ta det lite lugnare med den handen igen. Har kanske varit lite för tidig med att vara helt aktiv med handen efter operationen. Så stickningen får vila ett litet tag till.


Idag har vi haft hela +20 grader och strålande sol! Fantastiskt och ljuvligt härligt! Vi har varit ute mest hela dagen och jag har bla solat i shorts och t-shirt. Vi har ätit lunch och middag ute. En riktig sommardag, med andra ord. Kan det bli bättre, efter en lång och kall vinter med is och besvär?! 

/Lilli


8 kommentarer:

 1. Den var verkligen jättefräck.
  Hoppas handen läker ut snart så du kan börja använda den fullt ut.
  Jag har ju varit ganska bra i min fot nu, men igår gick och stod jag nog för mycket för nu känner jag av min tåled också, så jag får nog vila lite också.
  Ha nu en fortsatt skön helg.

  SvaraRadera
 2. Jättefräck hatt tycker jag!!

  SvaraRadera
 3. underbar härlig hatt :))ta det lugnt med lilla handen och vila den ordentligt!

  SvaraRadera
 4. Hatten är jätteläcker!
  Vila handen nu. Ha de gott. Kram Birgit

  SvaraRadera
 5. Vilken snygg hatt!! Har du gjort mönstret själv eller finns det någonstans?

  SvaraRadera
 6. Men va??!! I den boken!! Ja jisses jag har så himla många böcker och inte har jag heller datorhjärna...jag har den boken nämligen men har inget minne av en fin hatt. Ska genast kolla upp det. Övertygade då om att din hatt är finare än den i boken för jag borde ha reagerat när jag bläddrat i boken (mer än en gång dessutom!!)...men nähä...det är din hatt jag noterade! Inte bokens....

  Ha en skön Valborg!

  SvaraRadera
 7. Visst är det kul att göra hattar

  SvaraRadera