lördag 26 mars 2011

Lite ditt och datt...Det är helt underbart, ljuvligt, härligt med öppet hav igen!! Obeskrivligt skönt!! Strandskatan, som är ett säkert vårtecken här, kom den 12/3 med sitt typiska skriande och flyger strax ovan vattenytan. Den var dock lite försenad i år, säkert på grund av isen. Den brukar annars komma 6/3. Jo, det är helt säkert att strandskatan kommer på ett exakt datum. Fantastiskt, eller hur?!

Snödroppar, vintergäck och krokus blommar nu i trädgården. Snart får man se upp för huggormarna som kommer fram i solvärmen. Usch, hujeda mej!!

Ett alldeles speciellt vårtecken är när maken sätter vår "sommarbåt" i sjön. Det brukar ske i mars om vädret tillåter :) I år blev det den 13/3 när isen försvann. Det är så oerhört gott att ha tillgång till "sommarbåten" som går lite fortare än snipan "åretruntbåten" som vi kör hela året, om det inte ligger is i vägen förstås.

I dagarna planerar vi en minisemester till Köpenhamn i början av maj. Det ska bli trevligt. Ser fram emot det. Jag är nämligen halvdansk :) det vill säga min mamma är danska. Så de övriga brukar putta fram mig när vi ska fråga något eller beställa osv. Och jag får översätta när de andra står som fågelholkar i ansiktet :) 

Ha det...

/Lilli

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar