torsdag 13 januari 2011

Har fyndat en.....Shoppade bla en fin stickbok i veckan, som verkar användbar och bra. Den heter The Knitting Stitch & Motif Directory. Den fungerar som en uppslagsbok i stickning. Superbra att ha till hands om man stickar efter ett engelskt mönster, kan jag tänka mig. Det finns även tydliga bilder och teckningar i boken. Kanske skulle man försöka sig på ett engelskt mönster igen (det var egentligen syftet med inköpet av boken). Stickade ju en silkesjal, "Vallentine", förra året och det gick ju bra :)


Det finns mängder med bra engelska stickböcker och stickmagasin, men endast ett fåtal svenska stickmagasin. En hel del böcker finns på svenska förstås, men det kunde finnas fler, tycker jag.


Bilderna blev mycket sämre när jag lade in dem här i blogger. De var så bra skärpa på dem, tydliga och klara. Sedan blev de så här suddiga. Men det ger kanske ett litet hum om innehållet ändå :)


Var i Göteborg tisdag och onsdag nu i veckan. Tror ni inte att jag halkade och föll pladask på sidan!! Slog i vänster axel, arm, hand och höft. Aj, aj vad det gjorde ONT i min onda, ömma, värkande kropp ! Och smalbenet slog jag i på något konstigt sätt också. Jo, jag var VÄLDIGT försiktig, men det hjälpte inte! Jag hade tur, för jag bröt inget i alla fall :) Handen värker som förr och lite till nu. Men, som sagt, det kunde varit värre.


Så akta er i halkan och ta det försiktigt ! Förresten, det hjälper ju inte att säga så, men i alla fall..... !

/ Lilli

13 kommentarer:

 1. Tack :-)
  Vilken fin stickbok du hittat!

  SvaraRadera
 2. Vilken fin bok. Själv köpte jag ju två på engelska när jag var över i juli förra året. De har också bra förklaringar som jag tänker använda mig av sen när jag ger mig på de engelska sjalmönstren.
  Vilken tur i oturen du hade. Det är lätt att bryta sig nu i den här halkan. När jag var på lassis igår såg jag två som kom gipsade när jag gick i korridoren, så det är nog vanligt att fallolyckorna slutar illa.
  Hoppas det inte blev nått annat galen bara.
  Sköt om dig.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Skulle nog behöva en sån bok, är ingen mästare på engelska mönster!
  JA man får hålla sig så man inte ramlar, vilken tur du inget bröt!

  SvaraRadera
 4. Stackare, vad onödigt att få ännu mer värk än den du redan har! Föreslår att du använder broddar. På t ex Löplabbet finns sådana som inte syns så mkt. Jag går ingenstans utan dem när det är som halast. Som du säger; det räcker m den värk man redan har...
  Måste vara otroligt fint ute vid havet nu när ljuset återvänder?! Såg en havsörn ute vid Koön förra helgen, mäktigt!

  SvaraRadera
 5. Fin bok, kanske lite inspirerande så att du rätt som det är börjar skapa egna mönster?
  Hoppas du återhämtat dig efter fallet, det är lurigt att det går så kvickt.

  SvaraRadera
 6. Ja det går fort att ramla och slå sig i dessa hala tider. Hoppas du återhämtar dig fort!
  Fin bok du fått tag på!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Ser ut att vara en fin stickbok. Men tyvärr är min engelska alldeles för dålig. Vävböcker på engelska brukar jag däremot köpa, för solvnotor går alltid att läsa.
  Ha det gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 8. Tack för goda tankar på min blogg :)
  Som någon sa, ta en maska i taget. Det är inte svårare än så, sedan finns alltid någon att fråga ex. på ravelry eller sticka mera. Eller någon på stickcafé kanske.

  SvaraRadera
 9. Tur att du inte bröt något.
  Tittar in för att önska dig en mysig helg.
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 10. Tack jag försöker att svara på alla kommentarer men ibland hinns det inte med.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Vilket fint fynd, boken med engelska förklaringar. Jag tycker engelska mönster har så många fler varianter på allting, så den kan nog bli värdefull!
  Tur att du klarade dig skapligt från fallet! Det är ruskigt halt nu. jag kunde knappt ha styrfart när jag körde hem igår kväll. Jag längtar verkligen till vi ska få vår igen!!

  SvaraRadera
 12. Hej!
  Förlåt att jag inte har svarat, du har frågat om bokstödet förr, men då trodde jag inte att det var från min blogg, men nu tror jag att jag vet vad du menar! Är det detta bokstödet?

  http://2.bp.blogspot.com/__8poQJ_nKEw/TQtxOhGz2SI/AAAAAAAAB9Q/c4MEAdT45OM/s1600/DSC_0519.JPG

  Kopiera linken! Om det inte går, så säg till!
  Hittar jag ett till så skall jag tänka på dej, men det är vel ikke så sansynlig att jag hittar ett till.....
  Kram

  SvaraRadera
 13. Hej!
  Nej det är inte jag som håller i Stickträffarna på Evas Paley. Tidigare har det varit noterat i Stickameras almanacka.
  :)

  SvaraRadera