måndag 15 mars 2010

Ranco och trasmattetvättNu är 4 härvor á 25g kashmir ivägskickat till utlottningens vinnare. Det var kul!

I butiken pågår nu 10-DAGARSVARAN t.o.m. den 24/3, eller så långt lagret räcker. Det är garnet Ranco i fyra färger, från Araucania, som det är 15% rabatt på. Ranco består av 75% ull och 25% polyamid. Bilden ovan visar Ranco, blått.

Idag har jag tvättat den stora trasmattan (ca 150 x 240 cm) som brukar ligga i hallen. Den är vävd med dubbla trasinslag för att den skulle bli stabilare och ligga bättre på golvet. Så den är ganska tung! Går inte att tvätta den i någon tvättmaskin. Jag brukar tvätta den vid havet, på klippan nere vid våran brygga. Skurar den då med grönsåpa i längs med inslagen. Brukar göra den sysslan i solsken och bikini. Men det är långt ifrån bikini-väder nu. Min man hjälpte mig att bära ut den i morse, för på vintern tvättas den i snö. Skurade den ute i den kritvita rena snön, i strålande solsken, med såpa. Det luktar så gott. Den får torka lite i källare, sedan ut i morgon igen för att hänga på tork på altanräcket lite mera.
/Lil

3 kommentarer:

 1. Åhh som jag tvättat mattor när jag var liten. Med mamma, farmor och mormor. Lukten av grönsåpa gör mig fortfarande lycklig. Nu har både farmor ch mormor gått bort. Men mattorna lever & är lika vackra än. I sommar blir det tvätt igen! Tvätta i snö låter jag nog bli :)
  på sticka meras forum finns det ibland länkar till bloggare som översatt till svenska. Sticka mera har också ett bra lexikon. Det var så jag lärde mig sticka efter engelska mönster. Skrev ut ett mönster & översatte själv. De jag inte hittade frågade jag om. Lycka till!! Haruni är enkel och rolig!

  SvaraRadera
 2. Tack för din kommentar, tur du äntligen gav dig till känna. Jag har funderat över vem det var som lagt sig som följare.
  Jag kommer tillbaka.

  SvaraRadera
 3. Härlig blogg du har!!! Tittat runt och gillar vad jag ser:) Har även besökt din butik kommer säkert att göra en beställning där. Även jag har vävt mycket, har en egen vävstol 120 som jag vävt många härliga trasmattor i,ranor, dukar bonader och annat kul.
  Annika

  SvaraRadera