lördag 14 januari 2012

Ett stickat troll....


...blev ett livsfarligt troll!!


En av de första leksaker som jag minns, jag var ca 5 år eller yngre, var ett stickat grått troll med grönt hår och grön tofs på svansen. Min bror hade ett likadant troll, men med svart hår och svanstofs. Minns inte varifrån vi fick dem, men de var väldigt kära leksaker för oss båda och vi lekte jättemycket med dem.  Dessa troll var med om mycket, kan jag lova :)


En gång kastade vi trollen upp i luften i vårat rum, och tävlade om vem som kunde kasta dem högst. Det slutade med att båda trollen landade inuti taklampan, en plafond ni vet. Vi vågade inget säga till mamma; vi tänkte att hon kanske skulle bli arg, så de blev liggande där. På kvällen då lampan varit tänd länge, började det lukta bränt och mamma undrade vad det kunde vara som luktade bränt i vårat SOVRUM! Till slut hittade hon båda trollen, svartabrända av lampans värme!! Vi barn hade inte en aning om att det hade kunnat börja brinna i de stickade trollen! Mamma gav oss en utskällning förstås; det är nog därför jag minns det så väl :)


Ja, till synes helt ofarliga mjuka, stickade troll, utan lösa delar blev i leken livsfarliga leksaker! Något att tänka på för oss alla kanske......


Känner att jag haft och har en liten down-period vad gäller bloggen, så inläggen kanske inte blivit /blir så många och inte så ofta. Och jag har inte kommenterat och kommenterar inte så mycket just nu. Vet egentligen inte varför jag känner så, kan inte peka något speciellt. Men lusten att blogga kanske brukar gå upp och ned, eller....?


 /Lilli

1 kommentar:

  1. Men varför gjorde man sådär, man visste ju egentligen att det varit bättre att ta en liten storm direkt än stora orkanen senare... :-)
    Tråkigt att er troll blev förstörda!

    Ja, jag tycker blogglusten liksom smyger sig på, precis som olusten och när den är på plats är det lika bra att låta bli!
    Ha en skön lördagskväll!

    SvaraRadera