lördag 9 oktober 2010

Härligt varmt, men inte vädret...

Har varit i Göteborg i veckan och varit upptagen med en massa annat än garner, dessvärre. Var åter i fredags.


Nu har jag i alla fall tid att visa sockorna här (de har varit färdiga ett tag, men är inte blockade än) som jag stickade till maken i det melerade jeansblåa garnet Ranco. Det är ett handfärgat garn från Araucania, i Chile. Jätteskönt att sticka med. Uppskattningsvis gick det åt ca 75 g till sockorna, stl ca 40. Sockorna blev uppskattade och passar jättebra. Tårna, hälarna och muddarna är väl hyfsat bra. De är stickade från tån, ett sticksätt som jag inte provat förut, men som är ett roligt sätt att sticka sockor på :) Du kan se hur man gör på www.wermland.nu/Stickning/gammelsock Så nu har maken återigen ett par nya, goa och varma sockor att ha i höst. Därav rubriken :)


Började ju på en möss-stickning med det underbara rosa Kashmirgarnet. Hade sett ett mönster i boken Sticka i naturfärger av Kari Hestnes. Men tyckte inte om att sticka det mönstret i kashmirgarnet. Blev lite besviken, men jag får skylla mig själv. Man måste ju prova sig fram....
Det får bli en sjal (50 g kashmirgarn räcker till en sjal) fuskkrage, pulsvärmare eller något annat i stället, som ska passa till svart.


/Lilli

8 kommentarer:

 1. Så vacker färg på hans varma sockor!
  God helg!

  SvaraRadera
 2. Jag har inte heller stickat tå-upp. Borde nog prova det nån gång.
  Gillar ditt rosa garn.

  SvaraRadera
 3. Tå-upp är grejen, stickar aldrig åt andra hållet numera! Jättefina sockor, härlig färg!
  Hm. Jag har bestämt lite sådant garn i stora korgen...:-)

  SvaraRadera
 4. Sitter och fryser så nu ser det extraskönt ut med ett par raggsockor, vilken tur din man har. Kanske jag borde ta fram sockgarn igen, nu är inne :)

  SvaraRadera
 5. Fina sockor stickade i fint garn! Tack för tipset. jag måste lära mig sticka sockor från tå - då kan man sticka från allt garn som man har!
  Ha det så bra!

  SvaraRadera
 6. Sockarna blev jättefina! Visst är det kul att sticka från tån och upp!

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Vilken fin blogg! Måste följas, för här tittar jag gärna in igen! :)

  Ha en bra dag!
  /Hedvig

  SvaraRadera
 8. Vad mysigt med hemstickade sockor. Ha en mysig helg
  Kram Agneta

  SvaraRadera