måndag 21 december 2009

Outtömmbara inspirationskällan

Igår gick jag en härlig tur i skogen. Det var knäpp tyst och en solstråle kom fram imellanåt. Det var bara när jag trampade på vita, frostiga löv på marken som det liksom krasade lite. Åh så stilla och rogivande det var! Det brukar vara det så här års. Våran lilla hund Nora fick stanna hemma denna gången för det var väldigt kallt för hennes små tassar i denna kylan och jag skulle gå en längre tur. Det var -8 grader.

Det är väldigt många, nästan alla, skapande som hämtar sin inspiration från naturen. Så även för mig. Och det är inte att undra på!! Det är en oslagbar inspirationskälla med alla möjliga färgtoner, former och material som vi förundras och häpnar över.

En lila/grå duk i munkabälte fick heta "Ljung" efter ljungens vackra lila ton mot bergens eller klippornas gråa nyanser. En handduk namngavs med "Lindblom" efter lindens gröngula skira blommor och en blev "Smörblomma". Ja, gissa själv vilken färg handduken hade?! Tyvärr fick jag inte tagit några bilder på dessa bruksvävar, innan de blev sålda. Det hade varit roligt att ha nu!

I emlina.se finns en kollektion med beiga och kittvita/antikvita velourhanddukar som jag kallar "Sand" (bilden ovan till höger). Det har jag nog inte skrivit ut i produktbeskrivningen. Ska göra det.Lil/Emlina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar