lördag 26 november 2011

Stickmarkörer....





Har varit några dagar i Göteborg. Bland annat besökte jag min kära gamla moster på äldreboendet, var hos min mamma där vi alltid får plats att övernatta när vi vill, var på möte och shoppat lite. Jag fick en hel del uträttat, men kände mig helt söndrig i kroppen efteråt, som alltid när jag gör något fysiskt och ansträngande. Men att handla på nätet tycker jag är helt suveränt också, när man bor på en ö :) Köpte de söta stickmarkörer, som du ser ovan, på nätet! Det var dessto svårare att finna sådana i någon butik i Göteborg! Tror inte att de kommer att haka upp sig i garnet, men de ska testas omgående :)



Nu rustar vi för STORMEN som är på väg in över västsverige! Här har blåst hårt sedan igår och vattenståndet är högt. Men värre ska det bli i natt och i morgon. Maken har tagit upp våran "sommarbåt" på land, tagit in bryggan och säkrat både stora och små lösa föremål som inte går att ställa undan. Högvatten och hårda stormvindar är ingen kul kombination!!


Ha en bra helg, trots ovädret!

/Lilli





torsdag 17 november 2011

Erbjudande!


Nu finns det återigen en 10-dagars vara i garnbutiken www.emlina.se/shop! Det är två färger av det lyxiga, supermjuka kashmirgarnet i 100% Kashmir. Färgerna som det är 15% rabatt på är ljusbeige och ljusgrå kashmir. Erbjudandet med 15% rabatt gäller från 17/11 till 27/11 eller så långt lagret räcker. Så varför inte skynda att fynda! Unna dig själv ett riktigt lyxigt garn! Detta garn passar perfekt till vackra spetssjalar, spets-pulsvärmare, finare vantar, pannband, en vacker topp m.m. Kanske kan du sticka en present till någon? Eller kanske själva garnet kan bli en fin present att ge bort?


Kan tillägga att silkegarnet i förra inlägget, (som INTE är från emlina.se butiken) inte var speciellt billigt. Det skulle man ju kunna tro, efter att ha upplevt den dåliga kvalitén närmare. Blev nog helt förblindad av de vackra färgerna och glansen, annars borde jag ha sett att garnet inte var tvinnat särskilt bra.


/Lilli

tisdag 15 november 2011

Ett vackert garn..












  ....MEN så otroligt besvärligt att sticka med!! Detta är ett indiskt silkegarn (Observera att det EJ är det silkegarnet som finns i emlina.se butiken) som jag inhandlade till mig själv, på Vävmässan 2011 i Borås av en känd stick-och vävdesigner. Blev väldigt besviken på detta garn. Det delar, trasslar och hakar upp sig på mina händer och vad det nu än vara må!! Det är alltså ett stickgarn, men är helt bedrövligt svårt att sticka med. Jag blev rent förtvivlad när jag satt med stickningen och försökte få till maskorna.





Så här ser garnet ut bara jag kommit när det på minsta sätt med min händer, vilket man ju måste när man ska sticka med det. Jämför den översta med den undre garnbiten på de båda bilderna. Ser ni så tussigt det blir!! Helt hopplöst! Garnet går isär. Detta garn rekommenderar jag INTE! Det slutade med att jag försökt repa upp det lilla jag stickat, men det gick inte. Jag fick KLIPPA av garnet från stickan. Usch, säger jag bara! VARNING för detta garn!

Nu får jag tänka ut ett annat passande garn att sticka den fina stolan/axelvärmaren med. Hm.....kanske något mohairgarn i stället, får se.....


/Lilli

onsdag 9 november 2011

Då ska vi se....




.....vem vinnaren blir! Hann inte skriva något inlägg här igår kväll, men nu fick jag lite tid till det. Först vill jag verkligen tacka alla rara som ville vara med i denna utlottningen och som gjort sig besvär med det. Varmt tack! Nu har jag några nya bloggar att titta in till :) Roligt! Och roligt att även några av er "gamla" bloggvänner ville vara med! Det är både spännande och kul att få lotta bort något. Det gör en glad :)


Äldsta dottern är hemma på besök och hon drog den vinnande lotten i går kväll. Den som lotten föll på är:


Mia stickar!


Stort grattis Mia!! Garnerna kommer snart på posten. Du får två nystan Malin, mohairgarn från Coats á 50g i blått och två nystan acrylgarn (de två sista ej från butiken) i  gråblått från Italien á 50g.




Hoppas att garnerna kan bli till något kul stickprojekt :)    


/Lilli  

söndag 6 november 2011

Kolla in denna lilla "tröja"....



.....till Nora. Alla trådar är fästade och den är blockad och klar :) Och så här blev den. Halsringningen ser kanske lite vid ut, men den måste vara så för att hon ska kunna stoppa i benen i "ärmarna". Dessutom är hon alldeles nyklippt, så hon ser så smal ut och halsringningen ännu större. Men pälsen växer fort ut och då blir halsringningen mindre :) Lite "modevisning" följer här....





Nora var först inte så förtjust i att prova den, men sedan gick det bra :) Min topp i ecobomull ser ut så här, också blockad och klar.





Ett mjukt och härligt merinoullgarn har inkommit i butiken emlina.se, i sex mjuka och fina kulörer inför senhösten och vintern. Det är ett mycket prisvärt kvalitetsgarn, mulesingfritt !!





I butiken finns nu också dansk-svensk ordlista att få med vid köp av det danska mönstren till Mohair bouclégarnet och Kidmohairgarnet. Det underlättar naturligtvis stickningen om man inte kan danska :)


/Lilli