fredag 29 april 2011

Njutningar....


"Gullviva, mandelblom, kattfot och blå viol......" I trädgården har vi en hel del vilda blommor. Bland annat gullvivor som blommar nu, mandelblommen knoppas, (kattfoten finns på några ställen i skogen där jag inte varit och tittat ännu) och skogsvioler och styvmorsvioler blommar och finns i trädgården. Ljuvligt, härligt!! Kan inte säga nog hur underbart jag tycker att det är med alla de vilda blommorna. Därmed är det INTE sagt att odlade inte är vackra också. Det ena utesluter inte det andra. Jag njuter verkligen av alla slags blommor!







Fotot på gullvivorna (=majnycklarna) är dock inte från trädgården, utan lite längre bort. Visst är det njutbart!

En tur med båten en vacker vårdag är också en njutning :) Särskilt om det inte är kallt i vinden. Oh, så härligt!

/Lilli

lördag 23 april 2011

Hattbesvär.....


Härom veckan stickade jag klart min hatt i ull och sydde ihop den. Stickade en dekorationsblomma och sydde på den på hatten. Och så var det blockningen då.....hur göra?? Jag har ju ingen hattställning eller ett dockhuvud att sätta hatten på och blocka den. Så jag fuktade den och gick med hatten på innomhus hela dagen!! Det var lite varmt, kan jag säga :)  Men nöden har ingen lag.........


Tycker den blev ganska bra, faktiskt, om jag nu får säga min mening i saken. Yngsta dottern kom hem och jag var modell med hatten på, och visade henne. Och hon sade faktiskt helt spontant att hatten var fräck!! Oj, vad glad man kan bli för lite!!! :))



Ska bara sy på blomman lite bättre så att den inte "tippar" liksom. Hatten passar jättefint ihop med mina övriga färger.


Har fått lite inflammation i en muskel i högerhanden (den opererade handen),  i den muskeln som går från lillfingret och ner mot handleden, på handens insida. Det är lite svullet, rött, varmt och ömt som ögat. Så jag får ta det lite lugnare med den handen igen. Har kanske varit lite för tidig med att vara helt aktiv med handen efter operationen. Så stickningen får vila ett litet tag till.


Idag har vi haft hela +20 grader och strålande sol! Fantastiskt och ljuvligt härligt! Vi har varit ute mest hela dagen och jag har bla solat i shorts och t-shirt. Vi har ätit lunch och middag ute. En riktig sommardag, med andra ord. Kan det bli bättre, efter en lång och kall vinter med is och besvär?! 

/Lilli


lördag 16 april 2011

Vårrabatt !!

Från och med idag den 16/4 och hela april månad ut är det 15% RABATT på Bambugarner och 10% RABATT på Silkesgarn i butiken www.emlina.se En del av er har redan fått ett nyhetsbrev från butiken om detta, men för er som inte får nyhetsbrevet, får ta del av det här och nu istället.
Det ena bambugarnet (bilderna) är ej inlagt i butiken på grund av platsbrist, men kan beställas i meddelanderutan i kassan. Skriv med text det som du vill ha. Eller beställ via mail. Det finns i fyra färger: rödorange, vit, ljusgul och blåturkos. Passar till stickor 5mm. Stickfastheten är 16 m i slätstickning = 10 cm och 50g = 75meter. Tvätt 40 grader. 

Det är härliga garner att sticka med. Passar till exempel till en sommarjumper, linne, sommarhatt, en skön sjal, babykläder eller en liten pläd. Ja, eller vad du vill egentligen! Fantasi har vi alla fått, det gäller bara att använda den......






Detta bambugarn passar utmärkt att sticka en sommarhatt / solhatt av efter mönstret i boken "Skönt stickat" av Eva Wincent och Paula Hammerskog. Boken finns säkert att låna på biblioteket om du inte vill köpa den :) Just nu stickar jag en sådan hatt i ull.




Jag sitter och försöker vänja mig vid mina nya, tuffa glasögon. Var och hämtade dem i veckan och jag gillar dem verkligen. Fick två par till priset av ett (det heter så i alla fall, men man betalar säkert för dem ändå på något sätt....). De är progressiva. Ett par vinröda, SJÄLVKLART ett par i min älsklingsfärg :) och ett par svarta köpte jag. I de sistnämnda ser jag riktigt sofistikerad och intelligent ut :)) Det kan verkligen behövas, för det är det minsta jag känner mig.


Det känns lite tomt här hemma för yngsta tösen flyttade i början av april. Klyvna känslor ger sig till känna. Och den sista tiden har jag kommit på mig själv med att nostalgiskt tänka tillbaka på när de var mindre, när mamma var den som var populärast på jorden. När de tyckte att mamma hade svaren på allt och var deras bästa kompis. När jag kunde lyfta upp dem och krama dem. Ja, nu är jag där igen med tankarna. Naturligtvis är jag glad för att de är självständiga, tar ansvar och klarar sig själva. Jag är glad för deras skull och jag skulle inte vilja ha en vuxen "hemmadotter". Nu har vi en annan mysig kontakt när vi ses.


Ha en bra helg allihopa!


/ Lilli.









lördag 9 april 2011

Avklarat !



Sådär ja! Nu är vi alla på benen igen efter kräksjukan och influensan. Kan ni tro, jag undslapp kräksjukan!! Vi är alltid noga med hygienen, men vi var extra noga med det nu när kräksjukan var i huset. Vad det än berodde på så slapp jag den. Bara tanken på att jag skulle få hålla på att kräkas också framöver, när jag låg med den andra "sjukan", gjorde mig inte piggare precis. Nu är vi glada att det hela är över i alla fall.

Tänk så härligt det är att ha en skön säng att krypa ner i och en go kudde att vila på när man är sjuk, eller trött. Det är så många i världen som inte har det, faktiskt. Tänk att vara utan en säng att sova i; att kanske få sova ute i kyla! För oss som har det materielt bra, är det nästan omöjligt att föreställa sig. Då skäms man över att man är klagande ibland. Vi gnäller alldeles för mycket, eller hur?!







Jag är glad ock tacksam över att mina händer fungerar bättre och bättre. Har faktiskt kunnat sticka lite nu på hatten! Det är bara såå kul att kunna arbeta med händerna igen :) Stickar hatten i Eco ull color (några färgexempel på bilderna ovan), ett härligt ullgarn att sticka i. Så den blir lagom att använda nästa vinter :)


Det slår mig att denna hatt också skulle kunna stickas i Eco baby bomullsgarn eller bambugarn (bilderna nedan) till en vår / sommarhatt. Eller till en solhatt. Ja, kanske det... ..Garnerna finns i webbutiken www.emlina.se




Nu ska jag ut och njuta ibland vitsippor, blåsippor, vårlök och svalört och se på sädesärlan som kommit och njuta i solenskenet  :)  Hoppas att ni andra kan göra detsamma!

/Lilli.





lördag 2 april 2011

Negativt och positivt




Vi är sjuka!! Vi har lyckats få både vinterkräksjukan och en "vanlig" vinterinfluensa i april, och på samma gång! Maken och dottern kräks och springer på toa och har feber. Och jag har haft 39 grader och har fortfarande feber, hosta, ont i kroppen och känner mig bedrövligt dålig (=det negativa i rubriken). Nåja maken är på benen nu, men dottern och jag ligger. Tur att maken kan pyssla om oss! Och det gör han så bra så :) Men nu väntar väl kräksjukan för min del. Inte kul alls :(  Skulle bli mycket förvånad om jag klarar mig, men vi har spritat händer och torkat av både högt och lågt med sprit. Men de andra tycks inte få "min" influensa!? Knepigt.

Det positiva i detta eländiga är att mina händer börjar bli bättre.

Var tvungen att göra ett kort inlägg bara så ni vet att bloggen och jag hänger med. Jag får återkomma när jag orkar mer. Ska nu slänga mig i sängen igen.

/Lilli