torsdag 22 juli 2010

Sallad, dill och projekttankar...




Nora är lite trött i värmen (idag ca + 24 grader, men ändå..) och vilar en stund. Man kan knappt se vad som är bak och fram på henne :) Men hon är lika mjuk i pälsen vilken ände det än är!

Har ni sett vilken finfin och stoooor dill och sallad vi har i vårt lilla "köksland", som vi har utanför köksfönstret?! Salladen är så fräsch och god! Sällan har den varit så fin.

Går i "sock-tankar" inför nästa stickprojekt som kanske, eventuellt blir sockor. Det är ganska angenäma tankar, må jag säga! :) Kanske ett par sockor till maken...? eller till mig själv...? eller någon annan...? eller till oss alla...? Nä, ta det nu lugnt!

Funderar också på att kanske brickväva ett nytt band och klurar på ett lämpligt mönster och vilken/vilka färger? bredd? längd? kvalité?

Ja, så här är det alltid i mitt huvud inför ett hantverksarbete, det vill säga att planera och designa i huvudet. Testa hit och dit och se för mitt inre hur det ska eller kan bli. Det är vi säkert många som gör. Jag brukar "rita" i tankarna och ritar sällan ner skissen på pappret, (men det händer) utan har skissen innanför pannan :)

Notera att jag skrivit KANSKE, så det är inte utlovat något :) Man vet ju aldrig. Plötsligt kan något helt annat dyka upp som man hellre vill göra, som går före :)
/ Lilli.

måndag 12 juli 2010

Blockning och shoppingrunda....





Silkessjalen är blockad och klar, nu äntligen! Har och har haft så mycket jobb med att få mittsömmen snygg. Den är ju så iögonenfallande. Ska fixa lite till på den. Har fotat så att mittsömmen inte syns så mycket. Sedan packar jag ner den till min lillsemester till Södermanland. Men det är väl dryga +30 ca, så den lär nog inte behövas. Synd, men det blir fler gånger.


Jo, under tiden den 15/7-19/7 är jag på semester, som sagt. Då blir det lite längre handläggningstid på era ordrar. Tar hand om dem när jag återkommer den 19/7.


Häromdagen åkte jag och dottern till Göteborg ( Gbg ) och shoppade och fikade när det ösregnade. Det var verkligen bra time-at.
( svengelska ). Passar bra att gå inomhus och bläddra i kläder då :) Det är inte var dag man får tillfälle att "gå på stan" med sin tonårsdotter, inte ! Vi hade det så trevligt och mysigt ihop :) Och jag handlade en hel del faktiskt, vilket inte hör till vanligheten. Har sällan tålamod att hitta något och att ta av och på kläder i provrummen. Men med ett bra smakråd så hittade jag bla. två par skor, klänningar, kjol och toppar. Ja, pluralis faktiskt! Har inte hänt på år och da´r ! Tonårssmakråd är jättebra för jag vill inte klä mig och se ut som 15 och inte heller som en tant :) Och ni vet, tonåringarna är ju så kritiska om hur vi mammor ska se ut, eller hur? En del tonåringar i alla fall. Så de vet hur vi mammor ska klä oss. Ibland sammanfaller dock min dotters och min smak :)

Nu ska jag gå och ta ett låååångt bad i +22-gradigt hav !!
/ Lilli.

tisdag 6 juli 2010

Nygammal litteratur...


Nu är det lite mera nygammal litteratur, det vill säga antikvariatiska väv-och sticktidskrifter och väv-och stickböcker, inlagda i butiken emlina.se De innehåller en massa beskrivningar och mönster.


Det är nästan så att jag inte vill skiljas ifrån dem och sälja dem. Jag gillar all den inspiration och alla idéer som de ger. Det är likadant med några andra saker i butiken i då och då. Ibland hoppas jag nästan att ingen ska köpa en viss sak, för att jag ska kunna behålla den själv ! :) Nej, så kan man ju inte bedriva affärer ! :)


Det kommer in mer litteratur i butiken imorgon, tror jag. Bland annat de exemplaren av tidskriften Hemslöjden som syns på bilden ovan. De innehåller en hel del stickat och vävt!
/ Lilli.