torsdag 27 maj 2010

Nu stundar studenten


Va!!?? Redan dags för lilltösens student? Det var inte länge sedan, verkar det, som det såg ut som på bilden här intill, med tjock is, massor med snö och iskallt!

Nu förbereder vi för yngsta dotterns student den 28/5 ! Först blir det middag hos hennes mormor i Göteborg och senare här hemma. Det ska bli roligt. Men det är utlovat regn till imorgon. Inget att göra åt ( och det är väl att man inte kan göra något åt vädret; annars skulle det väl vara världskrig om det också...).

Har gjort en liten ändring i min SOMMSRUTLOTTNING. I stället för att skriva var smilis-figuren är, om du inte hittar den, så kan du göra ett blogginlägg på din blogg om min utlottningen. Det går också bra. Den här smilisfiguren :)) kan vara svår att se, har det visat sig. Du är välkommen att delta, se inlägget nedan. För att citera Marlena Ehrnman : "Det är inget märkvärdigt alls" ( hon som vann förra årets ESC, tror att hon heter så :) / Lil

söndag 23 maj 2010

Utlottning och silkesgarn till en sjal...




Inför sommaren och semestern blir det nu en SOMMARUTLOTTNING av alpackagarn (bilden överst), i en valfri färg, av de färger som finns i butiken emlina.se



















För att vara med i utlottningen, behöver du bara göra 2 saker:









1. Maila till info@emlina.se och skriv vid vilken garnprodukt du har hittat denna smilis-figur, som ser ut som denna alldeles här :)) Smilisen kan finnas någonstans under de två kategorierna vävgarner och stickgarner. Så du behöver alltså inte leta igenom alla butikens produkter. Skriv också i mailet vilken färg du skulle vilja ha på alpackagarnet, om du vinner.
















2. Länka från din blogg/hemsida till www.emlina.blogspot.com Har du ingen hemsida/blogg kan du ändå vara med. Skriv då din mailadress i mailet till butiken.



Dragningen av alpackagarnet Indiecita, 2 nystan á 50g, sker den 16/6 här på bloggen !!


Lycka till, alla!




Nu är äntligen den vinröda kashmirsjalen blockad och klar efter att ha legat klar för övrigt, i ett antal veckor! Det blev ett fint fall på sjalen och jag är rätt så nöjd med den. Bilderna ovan. Kashmirsjalen är bland det mjukaste som jag någonsin kännt på!! Otroligt!!


Har nu bestämt vilken färg jag vill ha på den blivande stickade silkessjalen. Det blir ljuslila silkesgarn. Sjalen ska bland annat passa till en sommarklänning som är blå- och-lilablommig. Bilderna ovan. Tycker att färgerna går ganska bra ihop. Lila går ju också fint till flera andra färger som jag har, till exempel svart,cerise och rosa. Tror att jag ska sticka efter ett mönster som heter Valentin, ett engelskt mönster. Det blir första gången jag ska testa en engelsk beskrivning. Får se hur det går...Annars får jag väl fråga er om hjälp, eller?


Kom på att jag faktiskt har vävt en silkessjal/halsduk för några år sedan i 100% silke i en vävteknik som kallas för droppdräll. Den är lite guldbeige, tror jag man kan säga. Men vill gärna ha en stickad Valentinsjal i lila silkesgarn också! / Lil

tisdag 18 maj 2010

Silkessjal i tankarna och en ful fisk...





Går med en silkessjal (heter det silkessjal med två eller ett s?) i tankarna. Vet bara inte vilket sjalmönster jag ska välja!! Det finns så många fina så jag har svårt att bestämma mig :) Och vilken färg ska jag ha? Allt kan ju inte vara vinrött, som jag älskar, eller cerise eller åt det hållet. Eller? Måste bestämma mig. Kallas det för beslutsångest ?


Skagen-resan var toppentrevlig! Vi var på Skagen-muséet och såg Skagenmålarnas jättefina tavlor, hamnen, varvet och en tur till Hirtshals, på Jyllands nordvästra sida, gjorde vi också. I Hirtshals besökte vi Nordsjö-muséet, med nordeuropas största akvarie. Där såg vi bland många, en stor klumpfisk, som kan väga upp till 2,2 ton. En riktigt ful fisk :) I akvariet finns det 6, och i Nordsjön 15 (tror jag det var) olika hajarter !! HAJ!!


En promenad ut på Grenen var tvunget, och att där bese de två haven Skagerack och Kattegatt som möts! Väldigt mäktigt och imponerande! Havet var så otroligt grönt där. Ja, just grönt! Kanske är det det berömda, speciella ljuset där som gör vattnet så grönt...? Det syns inte så mycket av det på bilderna, tyvärr.


Och restaurangbesöket på lösdagskvällen var helt super :) En fantastisk god middag och ett väldigt gott vin. Det var länge sedan vi åt så enormt gott ute!! Det passade så perfekt till vår 25-åriga bröllopsdag :) som vi firade några dagar i förväg. / Lil

måndag 10 maj 2010

Ekologiskt bomullsgarn


Det är nu ett tag sedan den vinröda kashmirsjalen blev färdig. Men har inte blockat den ännu, har bara inte blivit av. Får försöka göra det framöver snart :)



Nu är ett fräscht och gott ekologiskt bomullsgarn inlagt i butiken. Det är Marks & Kattens Eco Baby bomullsgarn i 6 färger som kommit.


Också en färg av Marks & Kattens Fame Trend, som var restnoterat, har kommit.

Nu måste axlar, skuldror, nacke och händer vila från skrivandet. / Lil

onsdag 5 maj 2010

Sol ute i gräset...


















Som gula solar i det gröna gräset, maskrosor! Vi har massor av dem i gräset. Men tycker numera att de faktiskt är riktigt vackra. Det är så fint med det gula och gröna ihop! Nu är det, och blir ännu mera, en massa färger i naturen att inspireras av! Brukar säga så här års att det är "de gula blommornas tid".


Sedan kommer sommarblommorna, som faktiskt har börjat lite. Försommarblommorna violer, majnycklar (=gullvivor vi säger majnycklar här :), och mandelblom finns i trädgården också nu. Och syrenerna är det halvstora knoppar på!

I helgen åker vi till Skagen och firar 25-årig bröllopsdag!! Förfärligt!! Ja, inte förfärligt att ha varit gift med min man i 25 år förstås!! :) det menar jag inte, utan det är förfärligt att så många år har gått !! Det är inte klokt! Hur kan det vara så, att man tycker så??!! Det där med tiden, tidsperspektivet, ändras allt eftersom livet går...


Väntar nu på en leverans med härligt, fräscht, bomullsgarn i flera kulörer, till butiken. Det är såååå kul och spännande, varje gång det kommer garner, att packa upp och se garnet! Garnprover skickas gärna till den som vill ha på det/de garn som är av intresse :) Det nya bomullsgarnet kommer i nästa vecka, och jag hoppas kunna lägga in det i butiken då.

Eftersom nyhetsbrevet i maj inte har kommit ut ännu, som jag planerade, så förlängs 10-dagarsvaran med 5 dagar, alltså till och med 15/5. / Lil

lördag 1 maj 2010

Första dagen i Maj ! Vårerbjudande !


Den första dagen i MAJ! Mitt i våren !


Då är det dags för ett VÅRERBJUDANDE ! 10-DAGARSVARAN är denna gång mullbärssilke-
garnet från Debbie Bliss som RABATTERAS med 10 %! Så passa på! Några av färgerna ser du här. Det finns flera färger att välja på i butiken.


Sjalar är något jättebra att sticka. De passar att ha hela året om. På hösten, vintern och kyliga vårdagar. Att ha på ljumma vårdagar och sommarkvällar eller en lite sval sommardag, som det ju faktiskt blir ibland. Även toppar, jumprar och linnen går utmärkt att sticka av silkegarn. Och att väva med förstås!


Man måste ju inte sticka bara på hösten och vintern, utan det är ju lika roligt även på sommaren. Till exempel i trädgården, på stranden, bussen, tåget eller varsomhelst!


Jag låg faktiskt i sängen och stickade idag! Ja, det hör till undantagen, men idag var jag tvungen att ligga en stund. Det gick bättre än jag trodde faktiskt! / Lil