söndag 22 november 2009

Brickvävning

Nu har jag varpat till ett litet brickvävband som jag ska väva och har trätt varptrådarna i 4-håliga vävbrickor. På bilden håller jag på att trä vävbrickorna. Det är bara sååååå kul!! att brickväva. Ett roligt sätt att variera sin vävning i stora vävstolen med. Vävstolen kan man ju inte så lätt ta med sig någonstans. Men brickvävningen kan man ta med sig tex ut i trädgården. På våren/sommaren alltså. Bara man har något stadigt att binda fast varpen i, så går det jättebra.
Lite nya produkter är inlagda i butiken idag; några antikvariatiska stickböcker, ett brickvävset och ett par tennspännen.

Tänk på att ni som vill ha hem varor före jul måste beställa dem senast den 15/12, för att ni ska få dem före den 24/12.
Lil/Emlina

tisdag 17 november 2009

Om hälsan för folk och fä.

Nu har jag inte skrivit på ett tag här beroende på att både hunden och jag har varit sjuka.

Först blev våran lilla Nora 2,5 år drygt, en bichon havanais, sjuk i någon typ av magsjuka och hon vägrade att äta och även att dricka! Som tur var, var det magsjuka utan lös mage!! Men hon spydde och vägrade t.o.m godisfavoriterna korv och ost! Hon bara låg. Lekte inget alls. Nåväl, efter en sväng till veterinären där Nora fick dropp, röntgades m.m. och stannade över natten kom hon hem igen. Mag-tarmkanalen var svullen och irriterad så något hade troligtvis "hakat sig fast i slemhinnan" men var nu borta. Så nu är hon glad och pigg igen och äter och dricker. Hon studsar och rusar runt som vanligt.

Jag är fortfarande krasslig med halsont, huvudvärk och feber och "ligger pall". Tror nog inte att det är svininfluensan i alla fall! Kan ju jobba lite hemifrån när jag orkar. Det är en stor fördel med butiken; att kunna jobba hemifrån på http://www.emlina.se/shop/

Återkommer här när jag är fullt igång igen. Lil/Emlina